Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски военни спасили главатари на "Ислямска държава"

Ето как САЩ осъществиха и Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Американски вертолети изведоха чуждестранни командири на „Ислямска държава“ (ИД) две седмици преди операцията на сирийска армия за освобождаването на града. Това разкриха местни жители пред руската агенция РИА "Новости". Операцията на правителствените сили започна в началото на октомври, градът бе освободен за две седмици, съобщава БГНЕС.

„Отначало американската военна авиация извърши маневра в района Ар Рахба недалеч от Меядина, в съседството с фермата Хайдар. След това нанесе удар, ние се опитахме да се скрием и видяхме няколко американски вертолети. На земята, в градините на Хайдар, бяха чуждестранни командири на ИД заедно с техния щаб. Вертолетите ги изведоха извън пределите на Меядина", разказа местният овчар Мохаммад Авад ал Хусейн. Той добави, че е виждал вертолети и в селището Умм ал Айн.  

„Американска авиация... отначало шум от нея, след това мощен авиоудар в Бакрас и съседни села. След това дойдоха вертолети и взеха главатарите на ИД, след това авиоударите спряха“, сподели 79-годишният овчар. Той каза, че е служил в сирийската армия и може да разпознае американската авиация.
 
Дружи жители разказаха пред РИА-Новости, че са видели как автомобили са превозвали отначало двама чуждестранни главатари на ИД от Меядина с техните семейства в щаба на групировката в Градините на Хайдар в Ар Рахбе. След това дошли вертолети и ги отвели в неизвестна посока.
 
През септември военно-дипломатически източник посочи пред РИА "Новости", че през август американската авиация евакуира над 20 главатари и техни приближени от ИД от района на Дейр ез Зор в северната част на Сирия. Тогава антитерористичната коалиция отрече тези съобщения.

Източник: http://glasove.com/categories/novini/news/amerikanski-voenni-spasili-glavatari-na-islyamska-dyrzhava

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!