Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Създадоха ваксина срещу инфаркт

Вкарването на специален вирус в организма е достатъчно, за да сведе на практика до нулата риска от инфаркт, сочат резултатите от изследване.
Американски учени са разработили единствена по рода си терапия, която позволява на пациенти, засегнати от сърдечносъдови болести и предразположени към сърдечни пристъпи, да забравят завинаги за здравословните си проблеми, предаде БТА.

Специалисти от болницата "Маунт Синай" използвали като профилактика срещу инфаркти специален генномодифициран вирус, който след вкарването му в човешкия организъм намалил сърдечната недостатъчност с 30 на сто.

Вкарването на вируса в човешкия организъм сложило началото на особен вид генна терапия, насочена към понижаване на протеина фосфатаза 1, чието повишено количество значително усложнява изпомпването на кръв от сърцето.

Според учените, една инжекция в бедрената артерия е достатъчна, за да може лекарството да започне да действа. Независимо че в случая липсват странични ефекти и че използването на вируса може на практика да излекува всички пациенти, засегнати от сърдечни заболявания, учените смятат, че подобно лечение може да се окаже значително по-скъпо от традиционните терапии.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/infarkt-vaxina-26556479?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!