Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След дълги тестове БАН направи революционно откритие! Ракията е изключително полезна за здравето

Учени от БАН и медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е изключително полезна за здравето
 Българската напитка, която има десетки хиляди почитатели, съдържала редица полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве, пише „Паралел нюз“. Ракията се оказва особено полезна за метаболизма.
Съставките на напитката забързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки.

Ракията бори изключително успешно бронхити и простудни заболявания.  Някои сигурно помнят как нашите баби и дядовци са си правели домашни лекове за разтривки.

Ракията помага и при киселини в стомаха. Тя е изключително добър помощник в борбата с язвата, помага и в битката със ставните заболявания, шиповете и артритните болки. Българската напитка помага много и в борбата с коварното заболяване подагра. За целта се прави разтвор от 1/2 л ракия, в която се разтварят 10 гр. зърна карамфил.

След като се разтворят добре съставките, всяка вечер, преди лягане, трябва да си правите компреси на болното място.

При зъбобол или пародонтит старите хора ни съветват да се жабурим с ракия. Тази изключителна алкохолна напитка помага при дезинфекция на устната кухина, подобрява дъха и лекува началните стадии на пародонтит. Ракията е и безценен съюзник при лечение на безплодие.

Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумация от 100 грама дневно. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на следващия ден не консумирате от напитката. Не прекалявайте, защото в този случай вместо да се радвате на благоприятно действие, може да си докарате неприятности. 

Източник: Телевизия Евроком

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/11/blog-post_91.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!