Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божидар Димитров: Мария Захарова е ”пикла без цици”

Божидар Димитров анализира руската позиция за спасяването на българските евреи, като заяви, че Мария Захарова е една "пикла без цици".
Пред Нова телевизия пенсионираният директор на Националния исторически музей добави, че Захарова не е говорител на Русия, а на руското външно министерство, и позицията й, че Червената армия е спасила българските евреи, била само нейна и на 5-6 младоци, които й написали това, следвайки една мантра, която руската пропаганда следва.

"Нито Москва, нито Русия го е казала това, казала го е една пикла, която няма и цици, както всички рускини. Погледни колко е слаба. Пикла без цици", обобщи Божидар Димитров.

По думите му изказването е личен "гаф на мацката, сигурно са я наказали вече".

"Ние не сме нещо, което Русия смята за фактор. Ние сме нищо за тях. Трябва да внимаваме с мечката, защото сме само една буболечка, лежаща до нея и дори без да иска, мечката може да ни смачка", смята проф. Димитров.

Той уточни, че ще издаде мемоари и няма да се занимава с политика, а с политически анализи, в които е „особено силен”.

По темата за готвения вот на недоверие, проф. Димитров коментира, че колкото повече опозицията напада Обединените патриоти и персонално Валери Симеонов, толкова повече българи ще гласуват за тях.

„Всякакви монтажи и демонтажи при демокрация ги прави българският народ. Не става така – Бойко Борисов решава и маха Патриотите с 600 000 гласа и взима ДПС с 300 000 гласа. ДПС нямат хората, които да гласуват за тях, това е една етническа партия”, заяви проф. Димитров.

Коментарът му бе по повод решението на Централния съвет на ДПС, партията да води политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии.

„Участието на националистите във властта е шамар в демократичното лице на България, заплаха е за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт. ГЕРБ подражава на националистите“, аргументира се тогава лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според историка, от БСП пък вдигат шум, за да не бъдат забравени.

„Затова са тези подскачания на БСП за втора-трета братовчедка на този или онзи. Това е излишен шум, но нека да има. Както виждаме Бойко Борисов изобщо не се притеснява”, категоричен бе Божидар Димитров.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/politika-opozitzia-bozhidar-dimitrov-26556189?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!