Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Тодор Кантарджиев: Спасете се от вирусите с обикновен лимон!

Проф. Тодор Кантарджиев съветва да не забравяме да пием или ядем лимон против вирусите!

Зимата наближава, а с тях и грипните инфекции. В момента обаче няма циркулация на грипен вирус. Той е „виновен” за най-масовите инфекции по време на зимния период. Това съобщи професор Тодор Кантарджиев. Той е директор на Националния център по заразни и паразитни болести в столицата.

Лекарят успокои хората ,че риновирусите намаляват. Именно те са тези, които причиняват инфекцията. Според лекарят болките в гърлото и носоглътката се причиняват от така наречените короноавируси. Те причиняват и ангините при възрастните хора.

Проф. Кантарджиев съветва, ако се събудим с болки и дразнене в гърлото, добре е след закуска да изядем по един лимон. И тогава болките наистина изчезват.

Ако и това ни се струва трудно за изпълнение, просто трябва да го смесим със сода за хляб и ефекта е същия. Ако имаме суха кашлица това е показателно ,че този вирус вече е засегнал и белия ни дроб.

У нас грипът се очаква да настъпи по-късно. В момента има повече болни в Малта. Обикновено грипът тръгва от Скандинавието и от Великобритания. Пикът уэнас настъпва през декември-януари.

Специалистът препоръчва при хубаво време стаите да се проветряват и тогава болестта се забавя. Но стане ли студено грипа настъпва, предупреждава шефа на Центъра по заразни и паразитни болести. Той препоръчва да се ваксинираме.

Особено това е полезно за по-възрастните хора, които имат слаба имунна система. Професор Кантарджиев твърди, че грипните инфекции са взели повече жертви от катастрофите.

Източник: http://www.razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!