Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Маричков: Тъжно е, че млади хора споделят носталгията по соца, в който дори не са живели

Наслоенията от комунизма все още стоят в обществото

„Още си спомням първото си участие на сцена преди 51 години с „Бъндараците“. Първата ни изява беше на един 8-и декември. Най-първото ни парче беше „Песен без думи“, припомни си пред Нова ТВ рок-динозавъра Кирил Маричков от „Щурците“, който навърши 73 години.

„Средно на година сме имали по 200 концерта на година. Случвало се е в зали, в които има 500 места да свирим на ден по три пъти. Днес политиката може отново да се опише с „Аз съм просто човек“. Думата комунист бих я заменил с „аз не съм терорист“. Наслоенията от онова време си стоят още. Има я носталгията, а се учудвам и на младите хора, които също се включват в тази група, а дори не са живели в тези тъмни времена. Всички бяхме равни в мизерията по време на комунизма. Както е казал и Чърчил – „Комунизмът е равномерно разпределение на мизерията. Хубавото на соца беше само, че бяхме млади“, каза Маричков.

„Върнахме се от САЩ, където направихме 6 концерта. През годините винаги сме си казвали, че на 30, 40-годишнина ще ни е за последно да празнуваме юбилей. Валди Тотев се шегуваше дори, че на 50-годишнината на „Щурците“ ще се виждаме само на чашка. Моите рождени дни ги празнувам в най-тесен кръг. Не обичам шумните празници на този ден. Понякога отбелязвам рождения си ден само със съпругата си“, каза още рокаджията.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/kiril-marichkov-ne-razbiram-mladite-hora-spodelyashti-nostalgiyata-po-komunizma-v-koyto-dori-ne-sa-zhiveli

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!