Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо УНСС се използва за явочна квартира на русофили и хибридчици, активирани против ЕС и НАТО?

Позорно е, че в най-елитният ни икономически университет продължава да витае духът на Карл Маркс, но по ленински и путински

Домакинът на десари и номенклатури

Държавата все повече изпуска контрола в българските университети и вместо центрове за знания и научен просперитет по европейски стандарти, в тях се настаняват „библиотекарските“ традиции, все повече се превръщат в своеобразни конспиративни квартири за насаждане на кремълски доктрини  и възраждане на наукообразни левичарски и русофилски възгледи, или казано по-директно -  в пропагандатори на хибридни теории и възгледи, които промиват и пленяват младите умове. Но от миналата година такава е повелята на ген. Решетиков:

 „зачистване на проевропейския елит в България“

 И заповедите му се изпълняват стриктно. 

Типичен пример за такава пропаганда е проведената преди дни (23 октомври) в УНСС конференцията „Сигурността на Република България в многополюсен свят”. Съвсем разбираемо за нея нямаше предварителна обществена информация и бе отразена в русофилски медии или зависими от ДС издания. Участниците във форума са все лични другари, обединени в Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ), Национална Асоциация „Сигурност“,  Гражданско Сдружение Международна организация за реална алтернатива,  Фондация „Славяни”, Родолюбиво Движение „Иван Вазов”, Дипломатическо дружество и други. Конференцията е осъществена с любезното съдействие на УНСС.

На пръв поглед няма нищо тревожно, ако зад всичките тези напудрени в кремълско червено организации не стоят главно лица, свързани с 

номенклатурата на БКП и възраждащите се позиции на бившата Държавна сигурност

Днес те са се превърнали в явни проводници на русофилски, панславянски и антивропейски и антинатовски идеи.

За протокола е важно да споменем, че в Асоциацията на разузнавачите от запаса са събрани предимно отличници от ПГУ на ДС. Някои по-знакови имена там са Горан Симеонов, изживяващ се като виден анализатор – геополитик,  Пеню Костадинов – единственият българин заловен и съден в САЩ за шпионаж, Ботьо Велинов - настоящ шеф в Булгаргаз и т.н. В Национална Асоциация „Сигурност“ пък са строени все активисти на Второ главно управление на ДС, а по-късно на НСС и ДАНС: Чавдар Петков, Иван Шаранков, Павел Николов и др. Тук е и синът на Борис Манов – създателят на Шесто управление на ДС.  Подобна е ситуацията и с русофилската фондация „Славяни“, която теоритично е най-близко до идеите на пророка на Путин – Александър Дугин. Освен неизменният й председател проф. Захари Захариев, тук е и старият разузнавач ген. Тодор Бояджиев, заедно с измислените му тракийски организации, червеният историк Драгомир Драганов, говорителят на Петър Младенов – Чавдар Минчев и т.н. Отбор юнаци са и в елитното Дипломатическо дружество – чекисти и червени номенклатури, като много от тях се подвизаваха и оцеляваха в екипите на Станишев и Първанов. Сред тях е дори и скандалният Калин Митрев, уличен наскоро за връзки с така наречената „Азербайджанска перачница“ на пари.

Черешката на тортата е учреденото през тази година Родолюбиво Движение „Иван Вазов“. Името на патриарха на българската литература обаче трябва да свързваме с крайно левия русофил Боян Чуков и хората от кръга "А-спекто", близки до президента Румен Радев. 

Няма съмнение, че за този "елитен тим" от идеолози и анализатори основната теза е, че 

винаги трябва да сме верни на Русия, 

защото тя е единствената заплаха за американския стремеж за световно господство. И още - държавните ни мъже са русофоби(идеите са защитени пространно в няколко от докладите). 

Истината е просто съвсем различна – САЩ и Запада никога не са правили опити да ни поробват и господстват, за разлика от Русия, която не е спирала да третира България поне от 200 г. като свой роб. Всъщност тези адепти на националната сигурност в годините на комунизма открито са работили против Запада и САЩ, а днес продължават да обслужват руските интереси, въпреки че в редиците им няма мизерстващи пенсионери, а семействата им осребриха най-пълноценно благините на демокрацията и в никакъв случай не биха ги заменили със сибирския идеализъм. По-притеснителното е, че организаторите в тази спорна конференция имат претенцията да предоставят становищата си  на екипа, който ще подготвя Стратегията за национална  сигурност. Представете си какво трябва да очакваме, ако наистина бъдат взети насериозно мераците им. Големият дефицит е, че цялата конференция е организирана и проведена изключително едностранчиво – не е присъствал нито един различно мислещ анализатор, с чисто минало и без зависимости от ДС и БКП, а само верни другари. За това и срещата в УНСС не се е превърнала в място за независима експертиза, дебат и нови тези полезни за страната.

Никак случайно не е избран и теренът на конференцията. Любезният домакин, предоставил студентските аудитории на левите анализатори, е обявен като агент на ДС с псевдоним „Стойновски“. Стати Статев ще бъде запомнен и с наглото предизвикателство, че по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски призова студентите си, ако не им харесва държавата, да я напуснат. Едва ли обаче Стати Статев щеше да бъде толкова щедър и гостоприемен, ако трябваше да подпомогне форум на Атлантическия съвет на България, на Съюза на репресираните или на друга дясна  или по-грубо казано соросоидна неправителствена организация. Но явно 

феодализираните учебни заведения

се използват за лична употреба, според политическия уклон на ректора, а Министерството на образованието съвсем нехае за тези тежки проблеми. След като университетите ни са пленени от корпоративни, политически и задкулисни кръгове, не се учудвайте, че са на първите места по корупция и отсъстват от световните класации. За това хиляди български деца се изнасят на Запад и търсят читаво образование. У нас това няма как да се случи, след като университетите се използват за свърталища на русофилски и десарски общности.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/zashto-unss-se-izpolzva-za-yavochna-kvartira-na-rusofili-i-hibridchitsi-aktivirani-protiv-es-i-nato

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!