Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Искаме предсрочни избори и сваляне на Борисов!

Борисов води външна политика на пиара, на снимката, на снишаването и на послушанието, разкритикува кабинета и външнополитическата активност на премиера тя

БСП иска предсрочни избори и сваляне на Борисов от власт.
Това стана ясно от острата реч на Корнелия Ниноа, лидер на БСП, пред 49-ия конгрес на партията.
Корнелия Нинова заяви, че външната политика на премиера Борисов е пиарска акция, политика на снимката и снишаването.
"Ние имаме по-висока цел да освободим една държава от веригите на една партия, създадена чрез властта да се възпроизвежда", заяви с гневен тон Нинова.

Да, за пръв път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да бъде не само домакин, но и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа.

Ние декларирахме, че ще подкрепим правителството за председателството при едно условие, че приоритетите на това председателство бъдат изготвени в парламента от всички парламетарно представени партии и в национално съгласие. Г-н Борисов прие това условие и разбира се, не го изпълни. Обществото ни не беше ангажирано в смислен дебат как да се развива ЕС. Правителството сведе председателството до техническа подготовка“, заяви Нинова.

Според нея трябва да се чуе мнението на цялата партия и да се ангажират българските граждани по този така важен за България и за живота на всеки един от българите въпрос.

„Втората тема е Бюджет 2018“, каза Нинова. По думите й вярно е, че бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да представи своята алтернатива. „Ние сме поемали ангажименти и сме длъжни пред онези почти 1 млн. българи, които ни подкрепиха да спазваме обещанията си“, заяви лидерът на БСП. По думите й това е тест за тяхната политическа зрялост или политическото им високомерие.

В своето слово тя заяви още: „Изчезваме като народ. Не мислите ли, че са по-важни гласовете на гражданите, а не как се оценяваме ние. Пропастта народ – политическа класа се увеличава. Това е огромен риск за функционирането на държавността, за демокрацията и за принципите.

Вижте какво се случва в Европа – недоволството роди крайни формации".
"Масово се внушава, че няма алтернатива. Но когато такава се появи, срещу нея се хвърля цялата държавна машина. Нека народът е свободен да избира когото иска", посочи лидерът на БСП.

Изходът, по думите й е вот на недоверие към правителството. „Предлагам Конгресът да реши кога БСП да обсъди с другите партии и да внесе вот на недоверие”, заяви Нинова. " Бойко Борисов е активен на международната сцена, но това как се отразява на България!? Това е външна политика на на снишаването" обяви още Корнелия Нинова.

"Ние предлагаме не е просто различен бюджет от този на ГЕРБ, а различна визия за развитието на България.

Средството да постигнем това са предсрочни избори. Една от стъпките за това е вот на недоверие.

Ще цитирам президента – председателството не може да е омерта, която да гарантира спокойствие за управляващите, каза Нинова.

Не сме второ качество хора, за да ядем второ качество храни. Или ще променим Европа, или ще я загубим като цивилизационен избор, посочи лидерът на социалистите.

Източник: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova--Iskame-predsrochni-izbori-i-svalyane-na-Borisov-/139505/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!