Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир Путин: Над 90% от територията на Сирия вече е свободна

"Искам още веднъж да благодаря на нашите военнослужещи, които участват в антитерористичната операция в Сирия. Благодарение на тяхното мъжество, смелост и префесионални действия, успяхме коренно да променим ситуацията. Вече над 90% от сирийската територия е освободена". Това заяви руският президент Владимир Путин на среща в Кремъл с висши военни и прокурори по повод всъпването им в по-висока длъжност и присвояването на специални звания и чинове.

Президентът напомни, че при тясно взаимодействие със сирийските власти и чуждестранни партньори в страната се създават зони за деесакалация и се придвижва процеса за политическо урегулиране е гражданско помирение.

"Бойните действия срещу терористите - а те, трябва да подчертая, не са слабо организирани банди, а добре снабдени, щедро финансирани и високо мотивирани групировки - демонстрираха качествено повишените възможности на руските Военно-космически сили, на нашата армия и флота. Необходимо е и по-нататък да укрепваме този потенциал, да внедряваме нови перспективни оръжейни системи, да повишаваме ефективността на бойните учения", отбеляза Путин.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin--Nad-90--ot-teritoriyata-na-Siriya-veche-e-svobodna-/139409/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!