Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавата плаща сметките на служители на ДАНС в елитни заведения и ресторанти

Служителите на ДАНС ще обядват и вечерят в скъпарския ресторант The View. Снимка: The View

Работещите в агенцията ще обядват в заведения на Ветко Арабаджиев и шеф Виктор Ангелов, провеждат работни обеди и вечери в ресторантите „Воденицата“ и The View

Държавата ще плаща сметките в елитни ресторанти и заведения на служителите на Държавна агенция „Национална сигурност“. Службата, която е на пряко подчинение на премиера, е отделила 150 170 лв., които е предоставила на 5 фирми, за осигуряване на топла храна на служителите от ДАНС, установи проверка на Епицентър.бг.
 
Парите са разпределени чрез „пряко договаряне“ от зам.-шефа на агенция Недялко Недялков, пише в документацията към обществената поръчка.
 
Одобрените фирми за доставка на храна и такива, стопанисващи заведения, са „Еф енд Би мениджмънт” ЕООД , „ВГ” АД, „Старт 1999” ООД и „Екскуизит Брандс” ООД.
 
„Еф енд Би мениджмънт” ЕООД стопанисва ресторант-градина Chef’s в столичния квартал „Лозенец“, където основен готвач е Виктор Ангелов. Заведението се води елитно и цените не са по джоба на обикновените граждани. Това обаче очевидно не важи на служителите на ДАНС, чиито бюджет за следващата година е увеличен до 108 млн. лв.  

„ВГ” АД пък е фирмата на пловдивския бизнесмен Ветко Арабаджиев, чрез която той управлява бившия хотел „Кемпински – Зографски“ (сега „Маринела“). Комплексът е сред елитните в София и ще приюти част от гостите за българското председателство на Европейския съюз.
 
Следващата фирма, получила пари от ДАНС за авансово плащане на „работни обеди и вечери“, е „Старт 1999“ ООД. Компанията също не е случайна - тя стопанисва популярния ресторант „Воденицата“. Заведението се намира в парк „Витоша“ в квартал „Драгалевци“.
 
Четвъртата фирма „Екскуизит Брандс” ООД стопанисва може би най-скъпото заведение в София. Компанията е собственик на ресторант The View, който е на 24-ия етаж в новата бизнес сграда до НДК. От заведението се открива прекрасна гледка към центъра на София и очаквано цените не са по джоба на случайни клиенти.  Цената на телешки стек например е 55 лева.

Източник: http://epicenter.bg/article/Darzhavata-plashta-smetkite-na-sluzhiteli-na-DANS-v-elitni-zavedeniya-i-restoranti/139204/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!