Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция ни превзема…културно! Вижте новата схема за асимилация

Тече една безпрецедентна асимилация на младите хора и децата, а правителството се прави, че не забелязва

Анкара излезе с проект, според който  представителите на турското малцинство в България и Западна Тракия могат да учат в университети по избор, като  бъдат освободени от таксите за обучение.

Вицепремиерът Хакан Чавушоглу заяви, че  решението е взето от Съвета за висше образование и Председателството на турските сродни общности в чужбина.  „ Когато  Министерството на националното образование подпише документа и бъде одобрен от кабинета, ще предоставим възможност на много повече млади хора да учат”, каза Чавушоглу.

В момента в Турция се обучават 16 хил. чуждестранни студенти, огромен процент от които са мюсюлмани, а страната декларира, че иска да увеличи броя им. Планира се предоставяне на повече стипендии на български младежи, но условието е да живеят в района между Струма и Места. Тоест в Родопите. За останалите от Шумен, Разград и Айтоско не се предвиждат облекчения.

Това е поредният опит да се направи културна инвазия в Родопите. В малките села отдавна има турски училища, финансирани от южната ни съседка, в които преподавателите идват от Анкара, а учебниците са безплатни. В тези школа се говори само на турски език и усилено се изучава Коранът.

Тече една безпрецедентна асимилация на младите хора и децата, а правителството се прави, че не забелязва. Докато Борисов прави чупки в кръста пред Ердоган и го нарича свой приятел, у нас никнат джамия след джамия, в Родопите почти във всяка паланка могат да се видят минарета, а българска църква не сме чули да се строи.

Обучените без пари студенти ще бъдат разделени на две групи. Най-талантливите ще бъдат взети в банки и корпорации, а другите ще се върнат и ще станат я активисти на ДПС и депутати, я учители на следващото поколение.

В района отдавна не се чува българска реч, а това е просто началото на пълната асимилация. Въпрос на време е живеещите там да поискат автономия и като нищо ще я получат. Това влиза във великоимперските планове на Ердоган и докато в Сирия и Кюрдистан действа с оръжие, тук се извършва тиха и невидима пропаганда и мирно /засега/ промиване на мозъци и промяна на самосъзнанието.

В същото време българската държава не прави нищо за това население, което с единия крак все още е в България, а с другия прекрачва към Турция. Няма работни места, младите не се поощряват да се развиват и да учат и да се полезни на родината си, населението се е капсуловало и все повече се затваря в различна общност. Говори на турски, гледа турска телевизия и чака Ердоган да го спаси от нищетата.

С пълното си бездействие, което е престъпна съучастие, българските управници заравят глави в пясъка и се правят, че такъв проблем не съществува.

А опасността да ходим на почивка в Родопите не свободно като досега, а да минаваме през граничен пункт и да чуваме само виенето на имами от джамиите става все по-голяма.

Ще се събуди ли България?

Ще се намерят ли политици, които милеят за целостта й?

Засега дори и така наречените патриоти мълчат.

Заети са да разпределят кокала, вместо да защитават родината.

А понятието патриотизъм се превърна в стока, която успешно се продава.

Боже, пази България!

Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!