Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов хвърля ТРИ МИЛИАРДА на ВЯТЪРА! Вижте ТАЙНИТЕ причини за това! 

Покрай всички гербаджийски афери, които се вихрят в последно време около Живко Мартинов – суджука, Делян Добрев – кумеца и Антон Тодоров – наглеца, никой не обръща внимание на най-важното.

На липсата на ток и газ. И на космическите им цени. На пълното отсъствие на каквато и да било икономика. На чукащата на вратата безработица и невъзможността да си платим отоплението и осветлението през задаващата се студена зима.

И сякаш напук на бедите, които очакват мизерстващите български граждани, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ни съобщава „голямата“ новина, че ще подписваме нов договор с Русия. Но, не бързайте да се радвате. Защото това няма да стане, за да започнем най-после да строим жизнено важната за хората в България АЕЦ „Белене“…Неее!

Кабинетът „Борисов 3“ ще дава още държавни пари за нови разходи по АЕЦ-а, но втора атомна електроцентрала така и няма да имаме. А само за доставка на оборудване за централата, досега са платени над 3 милиарда лева.

Отделно от това, ще се правят нови договори с руската държавна компания „Росатом“. И ще се дават още пари за консервиране на двата реактора, които България вече плати. Колко обаче ще струва съхраняването на цялото това оборудване, дори министърката не знае.

Затова ние от екипа на Skandalno.net питаме: Няма ли да е много по-евтино и много по-изгодно за държавата и българските граждани, ако наистина построим тази втора централа, вместо да хвърляме на вятъра пари за консервация и поддръжка на вече построените мощности.

ПЛОЩАДКАТА НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“
Защото вече имаме напълно построена площадка за АЕЦ-а. Имаме нови, готови и платени руски реактори. Имаме необходимото оборудване към тях. Защо трябва да прахосваме още грешни народни пари, за да консервираме и поддържаме всичко това, когато „Росатом“ може направо да го сглоби и атомната електроцентрала да бъде въведена в експлоатация? А токът за бита и промишлеността да поевтинее. Драстично.

Защо, господин Борисов? Да не би да е, защото бившата ви приятелка Цветелина Бориславова е хвърлила маса пари във ВЕИ-та?

Защо, госпожо Петкова? Да не би да нямате мнение по въпроса, извън мнението на вашия началник? Отговорете, ако можете, на хората в България!

Защо трябва да даваме милиарди, за да купуваме самолети и кораби, които и без това няма да ни послужат за нищо. По простата причина, че с пет самолета и два кораба не можем да опазим страната си от никой враг.

Защо да го правим, когато, на живот и смърт за българските граждани, ни трябва евтин ток. И евтин газ. За да могат хората да оцелеят. И животът в България да продължи.

Защо Вие, които управлявате вече 10 години, досега не построихте АЕЦ „Белене“? Макар че отдавна има поне две мощни държавни компании –  руската „Росатом“ и Китайската държавна енергийна корпорация, които ни предлагат да построят „Белене“? И то при супер изгодни за нас условия?

Защо държавите около нас строят с ускорени темпове атомни електроцентрали, а ние ги затваряме? Защо Румъния строи, защо Турция строи не една и две, а цели три ядрени централи?

А когато Русия ни предложи да построи АЕЦ „Белене“ и то БЕЗ ПАРИ, с руски инвестиции, които ние да връщаме от печалбата на АЕЦ-а в течение на дълги години…Тогава вие, които напразно се наричате БЪЛГАРСКИ премиери и министри, вместо веднага да дадете карт бланш за строителство, го спряхте. Защото, според вас, било вредно. И на България не й трябвал ток…

Само че, такива твърдения са абсолютно неверни! Точно обратното е. Вие и вашите господари искате в България да няма ЕВТИН ток! Защото бедните могат по-лесно да бъдат държани като роби, нали? И затова подготвяте ново, драстично увеличение на тока през ноември…

Но българският народ не иска да бъде повече роб. И няма да бъде! Не забравяйте, че когато лидерът и обкръжението му, не могат да опазят суверенитета и националните интереси на държавата, с тази задача се заема НАРОДЪТ.

За да може държавата да попадне в по-силни и по-смели ръце. Иначе ще загинем всички.

Автор Иво Македонски,  Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!