Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как фитнесът преборва страшно тежка депресия

Yeppoon, Australia

Клиничната депресия е много сериозно заболяване, което протича с внезапни епизоди с различна продължителност от няколко дена до няколко месеца. След като отминат се връщат отново, но с още по-голяма сила.

Това състояние остава за цял живот, но има начини да го контролирате и да намалите ефекта от него. Необходимо е да преминете към медикаментозно лечение и задължително да организирате редовни срещи с клиничен психолог или психиатър, за да получите адекватна помощ от вън.

В тази статия ще поговорим за влиянието на фитнеса върху депресията и как той е способен да ви помогне, за да водите един нормален и спокоен живот.

1. Упражненията премахват чувството за безнадежност

Когато изпаднете в депресия и ви връхлитат смесени емоции на безнадежност, обърканост, тревожност е достатъчно само да излезете и да потичате в парка или да си направите една фитнес тренировка. Понякога дори и обикновена разходка може да ви е напълно достатъчна.

Учени са доказали, че при хората страдащи от депресия се намалява риска от рецидив след излекуването и ако имат физическо натоварване 3 пъти в седмицата.

2. Силовите тренировки могат да ви вдъхнат увереност

Вдигането на тежести или дългите спринтове, несъмнено се свързват с определено количество болка например от мускулна треска след това. Тази болка ще ви напомни, че изобщо не сте толкова раними, а напротив. Постигането на все по-добри резултати ще повиши самочувствието и увереността в собствените ви способности.

Тренировките във фитнеса несъмнено оформят фигурата ви и прогреса, който ще постигнете с тях ще ви накара да се гордеете с тялото си и разбира се с постоянството и усилията си.

3. Упражненията осигуряват чувство за контрол

Когато изпаднете в депресия, вие определено не можете да контролирате симптомите и емоциите си и може да се чувствате безпомощен в една така ситуация. В тези моменти е важно да си припомните, че въпреки всичко вие имате контрол върху тялото си. Една тренировка, дори и съвсем кратка, може да възстанови равновесието.

4. Дишате по-добре

Един от много важните компоненти на тренировките е правилното дишане и ако го овладеете, то ще усетите какъв положителен ефект ще има върху вас. Дълбоките вдишвания са способни да успокоят ума и да облекчат симптомите на стрес. За всички е известно, че депресията е основен източник на стрес за тялото и ума.

Когато придобиете навика да дишате дълбоко по време на упражненията, ще забележите, че този навик ще се пренесе извън фитнеса. Така всеки път, когато изпаднете в неприятна ситуация или ви връхлети депресията отново, ще можете по съвсем лесен и простичък начин да се справите с нея.

5. Заобградени сте от по-щастливи хора

Във фитнеса ще забележите как хората, който го посещават редовно, са видимо по-щастливи и се радват на живота си. Това се дължи до голяма степен на количество ендорфин, който се отделя при тренировките.

Вие самите ще се чувствате много по-добре в такава обстановка, отколкото при намусени, изнервени и постоянно оплакващи се хора. Постарайте се да се заобградите от положителни личности. Така самите вие ще сте много по-щастлив и ще се радвате на живота.

Написана от Божка

http://lechenie.bg/kak-fitnesat-preborva-strashno-tezhka-depresia/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!