Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски милиардер: Топ партийци замесени в насилствено отнемане на човешки органи

Китайският милиардер Гуо Уънгуей разкрива престъпленията на висши партийни служители по време на едно от живите си излъчвания в Ютюб. (Ютюб)

Вече няколко месеца този китайски милиардер приковава вниманието с видеата, които публикува от своя шикозен апартамент в Манхатън, Ню Йорк.

Постингите му в Туитър съдържат язвителни обвинения на ключови управляващи от китайската комунистическа партия в широкомащабна корупция и изневери.

Гуо Уънгуей, предприемач, живеещ в Ню Йорк и известен като Майлс Куок (Miles Kwok), има тесни връзки с вътрешния кръг политически играчи в Китай. Той печели богатството си, разработвайки недвижими имоти в Пекин, като най-известният му проект е сградата с форма на факла, Пангу Плаза, близо до Олимпийския стадион.

Но през последните месеци, изглежда Гуо е преминал към другия лагер и е започнал да разкрива тайните, които знае. Китайските Интернет потребители тръпнат в очакване пред своите компютри, за да разберат какви мръсни подробности ще разкрие той за най-влиятелните мъже в Китай. Така Гуо се превърна в отцепник от най-висок ранг.

Най-шокиращите твърдения до днес вероятно са разкритията за участие на висши партийци в насилственото отнемане на органи с цел поддържане доброто здраве на себе си и своите роднини.

В серия постинги и видеа, качени в Туитър на 1 септември 2017 г., Гуо твърди, че синът на бившия лидер Дзян Дзъмин, Дзян Миенхън, е претърпял три трансплантации на бъбрек във Военната болница в Нандзин между 2004 г. и 2008 г., като органите за операциите били набавени чрез убийства на хора.

Твърденията на Гуо съвпадат с тези в отделни публикации в китайски медии, според които Дзян Миенхън е бил диагностициран с рак и през 2004 г. и се е подложил на трансплантация на бъбрек в болница в Шанхай.

Гуо също твърди, че Мън Дзиенджу, топ шеф по сигурността в Китай, също е замесен в подобни престъпления: търсил затворници, чиито органи са подходящи за лечение на неговите съпруга и майка.

Според доклад на Института Брукингс, Мън е част от "шанхайската банда": група чиновници, издигнали се до своите постове заради връзки с Дзян Дзъмин. Преди да стане лидер на китайския режим през 90-те на миналия век, Дзян е партиен секретар на Шанхай.

От 2006 г. насам, медии и разследващи докладват за широкомащабна и организирана от държавата практика на отнемане на органи в Китай. Разследващите смятат, че за повечето от органите са убивани затворници на съвестта, по конкретно последователи на медитативната практика Фалун Гонг, тибетци, християни и уйгури.

Отличеният с няколко награди филм "Човешка реколта" разкрива как трансплантационната индустрия в Китай нараства експлозивно, след като Дзян стартира през 1999 г. преследването на Фалун Гонг, и много последователи са арестувани и пратени в затвора.

Филмът разкрива, че много от органите са премахвани, докато сърцето на жертвата още бие. В резултат от травмата и загубата на кръв, човекът умира. Междувременно, този метод позволява органът да остане в оптимално състояние за трансплантация.

Не е съвсем ясно защо Гуо се е обърнал срещу режима, въпреки пререканията си с хора във властта. Към края на 2014 г., негова бизнес сделка е провалена, а съюзникът му и бивш върховен служител в китайското разузнаване, Ма Дзиен, е арестуван. Това принуждава Гуо да напусне страната. Дисидентът твърди, че след това властите са конфискували имуществото му и са задържали роднините му в Китай, според информация на изданието "Саут Чайна Морнинг Пост".

Гуо кандидатства за политическо убежище в САЩ. Според информация на "Ню Йорк Таймс", адвокатът му твърди, че именно обвиненията срещу китайски чиновници са го превърнали в "политически опонент на китайския режим".

От ТheЕpochТimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!