Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Активен въглен! Дори не може да си представите каква попивателна сила притежава чудотворното черно хапче! Една лъжичка от него има площ, колкото огромен футболен стадион!

КАКВИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА РЕШИ АКТИВИРАНИЯТ ВЪГЛЕН

Активираният въглен е едно от най-ефективните средства за здрави бъбреци.

Активираният въглен е един от най-старите и най-популярни в света методи за очистване на организма. От хилядолетия той се употребява в аюрведичната и китайската медицина като противоотрова. Днес въгленът е първа помощ при алкохолно и наркотично отравяне.

Детоксификацията е най-важното свойство на активирания въглен, но не е единственото.
Той подобрява храносмилането, понижава холестерина и дори може да забави стареенето.
Активираният въглен се отнася към ентеросорбентите.

Медици посочват 12 ползи на активирания въглен за здравето

1. Той помага срещу метеоризъм и издуване на корема.

2. Понижава холестерина. Едно изследване показва, че ако три пъти на ден, в продължение на един месец се приемат 8 грама активиран въглен, нивото на лошия холестерин се понижава с 41%, а на добрия се повишава с 8%.

3. Поддържа бъбреците здрави. Всеки ден бъбреците очистват 115-140 литра кръв и отделят 1-2 литра урина.

Заедно с черния дроб бъбреците представляват съвършена очистителна система в човешкия организъм. Употребата на захар, сол, животински белтъчини и консерванти може да предизвика бъбречна недостатъчност. Тъй като активираният въглен извежда пикочните токсини, той помага да се поддържат здрави бъбреците.

4. Бързо лекува хранителни отравяния, защитава от повръщане и болки в стомаха.

5. Очиства отлично кожата на лицето. Активираният въглен като магнит изтегля от порите мръсотията.

6. Подобрява състоянието на косата. Токсините и мръсотията също замърсяват кожата и развалят косата. Активираният въглен очиства фоликулите й, придава й блясък и гъвкавост.

7. Избелва зъбите.

8. Създава свежест на дъха от устата, тъй като нормализира киселинно-алкалния баланс в устната кухина и защитава зъбите и венците от бактериални инфекции.

9. Активираният въглен забавя стареенето.

10. Помага срещу махмурлук.

11. Очиства храносмилателната система. Пестицидите в зеленчуците и плодовете, хормоните на растежа в месото, химията в питейната вода създават токсична среда. Когато всичкото това се натрупа в храносмилателната система, това води до възпаления и умора. За да бъдем здрави и да имаме добро самочувствие, е необходимо редовно да очистваме храносмилателната си система. И едно от средствата за тази цел е активираният въглен.

12. С активиран въглен може да се лекува алергия, тъй като той изсмуква шлаките и токсините в организма и очиства кръвта от вредните вещества. В резултат от приемането му се подобрява работата на защитните сили в организма. Увеличават се Т-лимфоцитите в кръвта, намалява количеството еозинофили и на свободните радикали.

Очистване на организма с активиран въглен
15-30 дни се взема по една таблетка на 10 кг тегло. Това количество се приема два пъти на ден.

Издателство “Распер”

Активен въглен, известен като древна медицина на гърците, египтяните и американските индианци

Активният въглен се използва често при спешно лечение на специфични видове отравяния и свръхдози, за да абсорбира отровата от стомаха. Използва се също и за лечение на газове/метеоризъм и разстроен стомах. Натурален дезодорант и дезинфектант, активният въглен е един от най-добрите агенти за усвояване и адсорбция, които са известни. Активният въглен обикновено се извлича от черупки от кокосови орехи, дърво или торф. Това, което го прави „активен“, е допълнителен процес, на който се подлага въглена, при който е изложен на някои газове при много високи температури. Това води до образуването на голям брой много малки пори на повърхността на въглена, които работят като микроскопични капани за съединения и частици.

Хипократ, гръцки лекар, смятан за бащата на природната медицина, използва активен въглен, за да лекува много пациенти. Активният въглен (също наричан просто въглерод) е наречен „черна магия“, заради цвета и лечебните му способности. Древните египтяни и американските индианци използвали активен въглен. Той премахва паразити и бактерии от организма.

Факти

Отрицателно зареденият въглен привлича положителни йони, които се съдържат в токсини и в отрови, което означава, те се свързват с тях и след това се изхвърлят от организма чрез урината/чревния процес.

7 предимства на активния въглен

Намаляване или премахване на газ
Активният въглен може да бъде ефективен начин за намаляване на газ, особено след консумирането на храни, като боб, които често създават излишък на газ. Той също може да облекчи разстроен стомах или гадене. Все пак, струва си да се повтори, че активният въглен трябва да се приема само от време на време за облекчаване на тези симптоми и не трябва да се използва всеки ден.

Алкохолно отравяне
Активният въглен не адсорбира алкохол, но пък помага за бързо премахване на други токсини от организма, които допринасят за отравяне. Рядко алкохолът се консумира в чист вид, почти винаги присъстват смесители, които включват изкуствени подсладители и химикали. Активният въглен премахва тези токсини.

Намаля висок холестерол
Проучвания по целия свят показват, че активният въглен намалява лошия холестерол и повишава добрия холестерол много повече, отколкото някои лекарства с рецепта.

Премахва паразити
Премахва паразити и бактерии от организма. Това включва такива, които причиняват всичко, от запушен нос до по-инвазивни паразити.

Хемоперфузия
Активният въглен играе много важна роля в хемоперфузия, което е процес на премахване на кръв от тялото, за да се почисти от токсини и след това се връща отново в тялото. Премахването на токсините изисква адсорбент, а активеният въглен е най-често използван. Хемоперфузия обикновено се извършва при пациенти с бъбречна недостатъчност, както и тези, подложени на трансплантация на черен дроб.

Избелване на зъбите
Активният въглен има много общо с пастите за зъби и може да бъде използван, за да избелите зъбите и подобрите лошия дъх.

Други употреби

Активният въглен помага за премахване на лош дъх от устата и прочистване на храносмилателния тракт, облекчава симптомите на нервна диария, диария на пътешественика (Turista), спазми на дебелото черво, стомашно разстройство и пептична язва. В тези случаи се взема между 1 и 1 1/2 супени лъжици въглен на прах, разбъркан в чаша с вода, до 3 пъти на ден. Най-ефективно е, когато се приема между храненията, тъй като храната може да намали неговата ефективност.

Phyllis Bentley,
NaturalNews

Използвайте активен въглен за премахване на токсините и намаляване на холестерола

Още преди 1550 г. пр. Хр., е документирано, че се е използвал активен въглен за лечение на заболявания. Той е бил използван от северноамериканските индианци за лечение на натъртвания, възпаления и кожни инфекции. Активният въглен също помага за намаляване на холестерола, триглицериди и липиди в кръвта.
Една чаена лъжичка от активен въглен има повърхностна площ от около 10 000 квадратни метра. Той адсорбира (свързва се и помага за елиминирането от организма) отрови, тежки метали, химикали и чревни газове, което го прави много ефективен при детоксикация и елиминиране на токсините и отровни вещества от организма. Също така е способен да адсорбира много различни фармацевтични лекарства, опиум, кокаин, морфин, пестициди (сред тях и ДДТ), химикали, живак и дори олово.

Активният въглен може да се използва за лечение на кожни заболявания, диария, лош дъх, запек, телесна миризма, за лечение на ужилвания от насекоми, отравяне от гъби, отровен бръшлян, холера, дизентерия, ухапвания и възпаление. В случай на спешен случай може също да се използва за лечение на ухапвания от змия. Известно е, че бебета, родени с жълтеница, също са били лекувани с активен въглен.

Активният въглен е наличен в много различни форми, като например прах в капсула, течна форма, суспензия, таблетки за дъвчене и под формата на прах. Често се използва като съставка в продукти за детоксикация на тялото и продукти, почистващи дебелото черво. Някои хора съобщават, че използването на активен въглен, когато са били болни от грип или други вируси, им помага да се възстановят по-бързо. Причината за това е, че той е в състояние да предотврати вирусите и бактериите да продължават да се развиват в организма, като същевременно абсорбира голяма част от техните токсини, преди да имат шанс да се разпространяват или размножават.

Изследвания са показали, че активният въглен дори има свойства против стареене. С редовна употреба, той помага за подобряване на черния дроб, надбъбречната жлеза и бъбречните функции. Тези, които страдат от стомашно-чревни заболявания като диспепсия, подуване или газ могат да се възползват от активен въглен, тъй като въгленът влиза в стомашно-чревния тракт и абсорбира излишния газ. Също така подобрява функционирането на черния дроб, сърцето и мозъка и помага за намаляване нивата на холестерол и риска от коронарна артериална болест.

При използване на активен въглен, най-добре е да се взема между храненията и няколко часа след употреба на каквито и да било витамини или минерални добавки, тъй като това може да попречи за усвояването им в тялото. Трябва, също така, да се съхранява в добре затворени кутии, далеч от топлина и влага. За предпочитане, трябва да се използва само с вода или самостоятелно, тъй като останалото, като например плодов сок или сладолед ще доведат до загуба на голяма част от неговата ефективност.

В големи дози активният въглен може да доведе до черни изпражнения. Това е нормално. В големи дози той може също така да доведе до диария, гадене или повръщане. Тези, които страдат от обструкция на дебелото черво не трябва да използват този продукт.

Shona Botes,
NaturalNews

Добавки, детоксикиращи организма от ваксини

Детоксикирайте с хранителен активен въглен

Хранителният активен въглен се извлича от изгарянето на чисти незамърсени органични вещества като кокосови орехи или определини дърва без използване на токсични химикали в процеса. Активният въглен формира химическа връзка с тежки метали и много други токсини и лесно се промива от тялото.

„Действието на активния въглен включва адсорбция, не абсорбция на токсини. Адсорбцията е електрическо привличане на токсини и тежки метали, но не полезни хранителни вещества към повърхността на фините частици активен въглен. Това е процес на хелация. Самият активен въглен не се абсорбира в тялото, така че токсините, прикрепени към частиците активен въглен, излизат чрез червата. Не бъдете изненадани от черни изпражнения.“ – Natural Society

Michael Edwards,
NaturalNews

https://bultimes.com/

Източник/ци: http://www.budnaera.com/201704f/17040258.html

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!