Следвайте "Буднаера" в Телеграм

FDA признава че пилешкото съдържа арсен

След години замитане на проблема под изтривалката и надявайки се че никой няма да забележи, FDA най-накрая признава че пилешкото месо продавано в американските супермаркети съдържа арсен, причиняващ рак токсичен химикал, фатален във високи дози. Но истинската история тук е откъде идва този арсен: той се добавя към пилешката храна умишлено!

Абсурдната практика пилетата във фермите да се захранват с арсен се крепи на следните доводи: Първо по този начин те растат по-бързо, а това е върховната цел на всяко подобно предприятие, а другата „полза“ е че помага да се контролира една чревна болест по пилетата наречена кокцидиоза.

Индустрията твърди, че арсена се прилага в органична форма, която не е непосредствено токсична. „Органична“, обаче в химическия смисъл на думата, а не в селскостопанския такъв! Тоест молекули съдържащи въглеродни атоми както и арсен. Проблема е, че арсенът се трансформира от органична в неорганична форма доста лесно. Например арсена в пилешката тор бързо се превръща в неорганична форма, която лесно се разрежда във вода и може да проникне в почвата и водните източници.

Още по-лошото е че дори самото изследване на FDA показва, че арсена добавян в храната за пилетата в крайна сметка се озовава и в пилешкото месо, което после се консумира от хората. Така за последните 60 години американските консуматори, които ядат конвенционално пилешко са поглъщали арсен, всеизвестен химикал причиняващ рак.

Допреди това ново изследване, птицевъдната индустрия и FDA отричаха, че арсена в храната за пилета се натрупва и в месото им. Тяхното оправдание подхождащо повече за „приказки от 1001 нощ“, което се пробутва в последните 60 години е че „арсена се освобождава чрез пилешките изпражнения“. Няма научна база да се твърди подобно нещо и е просто това, което птицевъдната индустрия искаше всеки да вярва.

Но сега доказателствата са толкова безспорни, че производителя на продукт, с който се хранят пилетата познат като Roxarsone решава да го изтегли от пазара. А кой е производителя, който добавя арсен към пилешката храна през всички тези години? Pfizer, разбира се – същата компания която прави ваксини съдържащи химически аджуванти, които да си инжектираме.

Технически, компанията, която прави храната за пилета Roxarsone е дъщерна на Pfizer и се нарича Alpharma LLC. И въпреки че тази компания се съгласява да изтегли токсичната храна за пилета от супермаркетите в САЩ, тя казва че няма да оттегли продуктите си от други държави, освен ако не й бъде наложено да го стори от регулаторите в конкретните държави!

Арсен? Яжте още!

Въпреки че продукта съдържащ арсен е изтеглен от рафтовете, FDA продължава своята кампания по отричане като твърди, че арсена в пилетата е в толкова малка концентрация, че е годен да се яде. Това е въпреки факта, че самата FDA казва, че арсена е канцерогенен, което означава увеличен риск за рак.

Удивителното в цялата тази история е, че FDA казва на консуматорите, че е безопасно да ядат арсен причиняващ рак, но е опасно да пият сок от бъз! Наскоро FDA нахълта с оръжие при един производител на сок от бъз обвинявайки го в „престъплението“ че продава „неодобрени лекарства“! Интересно какви лекарства? Сокът от бъз – обясняват от FDA. Явно сокът от бъз магически се превръща в „медикамент“ ако кажете на хората, че подпомага здравословния начин на живот!

FDA преследва и дузина други компании за това, че продават натурални билкови или хранителни продукти, които подпомагат здравето. Освен това е обявена война на суровото мляко, за което се твърди, че е опасно. С други думи яжте още отрова, но не консумирайте здравословни храни.

И между другото – ето един малко притеснителен факт за който вероятно не знаете, свързан с хамбургерите и конвенционалното говеждо месо. Пилешки отпадъци, съдържащи арсен се дават за храна на кравите. Така арсена който е „изакан“ от пилетата се консумира и концентрира в тъканта на кравите, които след това се превръщат на хамбургери, които пък се консумират от безхаберните маси, които дори не знаят че ядат вторични пилешки лайна!

Източници:

http://www.naturalnews.com/032659_arsenic_chicken.html

http://www.grist.org/food-safety/2011-06-08-fda-admits-supermarket-chickens-test-positive-for-arsenic

Превод: Alien

http://www.parallelreality-bg.com/statii/alternativa/361-fda-.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!