Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Октай пред Фрог: Борисов да каже откъде са парите, за да го излъчват над час по частна телевизия

Час и половина частната БТВ излъчва в сряда пресконференцията на премиера Бойко Борисов, все едно е Енвер Ходжа. От трибуната на Фрог нюз искам да попитам кой плати сметката, след като една минута рекламно време струва баснословна сума. Като премиер ли говореше или като лидер на партия? Това попита бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Ако е говорил като министър-председател, тогава парите са дадени от МС, което значи от данъкоплатците. Ако е бил в качеството на лидер на ГЕРБ, би трябвало парите да са от партийната субсидия. Искам Борисов да ми каже откъде са парите за ефирното време по частната телевизия?

Според Октай  същинската тема за Делян Добрев беше изместена умишлено от политическите сили в парламента. Те дебатираха върху сестрите и братовчедите, а не върху кражбите и далаверите.

 Корупционните  проблеми  няма  да приключат с героизиране на тарторите по места. В тях действат организирани престъпни групи, които покриват партийните  далавери. Защо огънят тръгна от  Хасково? Защото именно през този регион минават най-големите  коридори на контрабандата, които отиват към Турция и Гърция. По време на прехода там бяха съсредоточени складовете  и цеховете за цигари и наркотици, от където тръгваше незаконния трафик.

Ще ви върна към една малко позабравена история с участието на Бойко Борисов в качеството му на главен секретар. Става дума за убийството на Тодор Димов-Чакъра  в края на 2003 г. Тогава Борисов ръководи акцията. По-късно Европейският  съд в Страсбург осъди страната ни заради бруталната употреба на полицейска сила. Чакъра  се беше барикадирал в къщата си в Харманли с компрометиращи материали за тези канали. Съдебен лекар установи, че впоследствие  той е бил запален, вероятно, за да се заличи тази чувствителна информация. По-късно самият Бойко Борисов  призна, че цеховете, в които се бълвала незаконна продукция,  били изнесени от България.
Бившият шеф на РДВР -Хасково Иван Петров беше наясно с всичко това. Не случайно той стана депутат в кабинета на „Борисов 1“.  Опита се с информацията, която има, да завоюва определени позиции в София. По едно време дори се заговори, че ще стане и шеф на МВР. След това влезе в конфликт с Борисов и Петров се върна безславно в Хасково.

Източник: Frog News

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_24.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!