Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: България „е единствената страна от бившите социалистически, в която едни и същи комунистически фамилии и при комунизма и при демокрацията са на върха на държавата“

Георги Марков: ГЕРБ не е партия на братовчедите, а партия на великодушието!

Според него „Делян Добрев е един от малкото млади и надеждни политици и не може да бъде хвърлен на кучетата и да му се прекрати кариерата.”

75 години имаме една феодална партия, а сега му казват на Борисов ти си братовчедска партия, посочи депутатът. ГЕРБ не е партия на братовчедите, а партия на великодушието, каза Георги Марков.

„Искам да кажа на зрителите, че братовчедите са доста далечни роднини. Има роднини по права линия, но тук не е така. Това е единствената страна от бившите социалистически, в която едни и същи комунистически фамилии и при комунизма и при демокрацията са на върха на държавата“, коментира скандала „Кумгейт“ в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият конституционен съдия.

„Господин Станишев, който много уважавам, е син на Димитър Станишев например. Внукът на Борис Велчев, който също уважавам много, стана главен прокурор. Синът на Георги Димитров също е във властта, Ирина Бокова също. Защо братовчедът на Делян Добрев да не става за зам.-кмет на Хасково“, запита риторично от екрана Георги Марков. И продължи с примерите: „Изключително сладка длъжност – генерален адвокат. В Люксембург Захариева и Борисов пращат сина на Петър Станчев като знак към левицата. Президентът Плевнелиев е дясноцентрист, но прати внука на Борис Велчев. А сега черешката – Бойко Борисов и ГЕРБ сложиха омбудсман острие на БСП – Мая Манолова. Но ето, тя е един добър омбудсман!“

След примерите бившият конституционен съдия направи извода: „Тоест ГЕРБ не е партия на братовчедите, а на великодушието!“

„Какво сега, онзи като е братовчед на Делян Добрев да ляга и да умира ли, защото той е депутат“, запита Георги Марков. И се обърна към водещия Виктор Николаев: „В дребни схватки на местно ниво няма да влизам. Не си Ани Цолова, не си жена, но като те погледна ми излъчваш доверие. Делян Добрев също е така, той е много талантлив и добър!“

„Стигна се до сълзи след защитата на Делян Добрев, бе много пламенно защитен. Той е един млад и надежден политик и не може да бъде хвърлен на кучетата и на 38 години да му се прекрати кариерата, защото братовчед му бил в някоя община. Викторе, хората като са недоволни от нещо, излизат и викат. Ти да си видял хората от Хасково да излязат и да скандират и протестира“, запита още Георги Марков.

Хасково е един град, в който има известен потенциал и не може хора, които имат качества да не работят. Делян Добрев е един млад и честен политик, каза Марков. ГЕРБ променят страната и управляват добре, коментира той. Борисов не е бламиран. Много съм впечатлен от тази парламентарна група, каза Марков. Добрев е един от младите и надеждни политици, повтори депутатът от ГЕРБ.

Георги Марков коментира и темата за това дали има конфликт между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

„Това са двете движещи фигури и те нямат проблеми. Нормално е да има някакви нападки. Президентът е възпитаван да бъде на страна и готов за война. В парламента ще има пиперлийски работи, това е нормално. Мисля, че няма проблем“, е становището на Георги Марков.

Източник: Епицентър.бг

@ Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
@ Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]
@ Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!