Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новата пропаганда: Не раждайте деца...

Lentata.com представя преводен материал от Independent, за да си сверите часовника – какви са новите моди. А те са – да ви убеждават небрежно, че да имаш дете не е най-хубавото нещо на света... А дали биха го казали на населението в Саудитска Арабия, примерно. Или в Турция?

Новите неолиберални тези са добре маскирани. Обикновено весели, спретнати и усмихнати хора ви съобщават разни неща. Като например тези водещи, които развеселини ви разкзват защо е лошо да имате деца. Научно било доказано.
Lentata.com ви представя преводен материал от Independent, за да си сверите часовника – какви са новите моди. А те са – да ви убеждават небрежно, че да имаш дете не е най-хубавото нещо на света...
А дали биха го казали на населението в Саудитска Арабия, примерно. Или в Турция?

***
Според науката, най-лошото решение, което може да вземете, е да имате дете

От Грег Евънс, Independent

„Може би това е лоша новина за бъдещите родители, но проучванията показват, че създаването на деца не е особено полезно.

Навярно сте забелязали, че напоследък са доста често срещани семействата, които желаят деца и се задоволяват с парче родителска емоция. Но в такъв случай е добре да видите какво казват и експертите в областта.
Научните изследвания са доказали, че да имаш дете може сериозно да промени живота ти, и то не в добра посока. Например, може да изпитате липса на сън, забавление, пари и дори секс.
Грег и Мич са водещи на научно YouTube предаване, като сега имат за цел да изтъкнат негативите, което едно дете може да причини не само на своите родители, но и в световен мащаб.

Ето някои от основните им статистически данни:

За начало, доказано е че браковете се борят за продължителността на тяхното съществуване, именно след появата на дете.
Bustle разкрива, че 70% от двойките изпитват сериозен спад в личните си отношения, през първите 3 години на тяхното дете.
Това се дължи на много неща, които е възможно да бъдат:  липса на интимност, недостиг на пари, по-малко прекарано време заедно, както и разногласия в начина на отглеждане на детето.

 Д-р Елън Уокър пред “Psychology today”:

“ Щастието в едно семейство спада точно след раждането на първото дете. Ако някои двойки си мислят, че това ще ги сближи... Нека помислят отново. ”
Сънят е нещо, на което новите родители спокойно могат да кажат сбогом. През първите две години от живота на бебето, сънят на родителите ще се ограничи само до 2-3 часа сън на нощ.
Съществува още един финансов дефицит, свързан с децата.
NBC news съобщават, че в Америка, да имаш дете струва приблизително 13 000 долара годишно. Следователно, до навършване на 17 години на въпросното дете, от джоба на родителите са извадени около 233 000 долара.
Освен това, майките изкарват с около 3% по-малко пари от останалите жени, които нямат деца.
Накрая, съществува опастност от пренаселване. Според учените, световното население ще надхвърли 10,5 млрд до 2050 г.

Ако това се случи, за хората ще бъде изключително трудно да произведат достатъчно храна, подслон и вода, за да оцелее населението.
При тези обстоятелства, ако нямате дете, вие бихте могли да подпомогнете спасяването на планетата в бъдеще.
Разбира се, това не означава да не създавате деца, но този материал е пример, колко отговорна е тази стъпка.“

 ***

Превод: Диана Драгиева

http://www.lentata.com/page_9929.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!