Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има ли офшорка Д. Добрев?

Скандалът с депутата Делян Добрев, нека да напомним – и клиент на прокуратурата от месеци за нерегламентирано плащане на милиони след спирането на проекта АЕЦ Белене, който премиерът основателно поиска да напусне парламента, а управляваната от Цветанов група на ГЕРБ задържа, май тепърва започва. Става дума за фирмата Форуком фонд имоти, която той е продал на офшока с неизвестен собственик, след като е станал депутат и чиято пазарна капитализация е 1,43 млн.лв., а е спечелила напоследък обществена поръчка за 3 млн. лв в консорциум.


И тук отново идва връзката със съпруга на първата братовчедка на Добрев, която му е била съдружничка преди офшорката, както личи от документа, който виждате – мъжът й, който хем е шеф на финансовата комисия на Община Хасково, където тя е шеф на финансовата дирекция без издържан по закон конкурс, хем печели поръчки за 100 млн. от нея и други управлявани от ГЕРБ институции.

По програмата за саниране, чийто инициатор – случайно ли – е самият Д. Добрев,  Еко Традекс Груп АД е обновила до момента 6 блока и е получила над 4,8 млн. лв. Хасковската фирма е собственост на Даниел Руменов Гаргов (съпругът на първата братовчедка на Добрев, наричан още Зетя), Тенчо Христов Лилянов (съдружник на Добрев и братовчедка му) и Тодорка Иванова Минева. Всъщност мажоритарен акционер в Еко Традекс Груп АД е фирмата Форуком АД, в която акционери са Даниел Гаргов с30% и Тенчо Лилянов със 70%. И двамата са в директорския борд на Еко Традекс Груп АД, показва справка в Търговския регистър. Еко Традекс Груп АД е спечелила търгове за саниране в Харманли, Димитровград, Свиленград, Симеоновград и Любимец.
„Проблемът с модела #Кумгейт не са толкова роднинските връзки, колкото трайните (и вероятно тайните) бизнес обвързаности на Добрев с роднините му от Хасково, които се материализират като масивен достъп до публичен ресурс докато той е на власт.
Ето например, още преди да стане депутат той управлява фирма заедно с братовчедка си, "червения полковник" Величко Минев и скандално известният Тенчо Лилянов. . Добрев и жена му имат и акции в тази фирма, които продават след като е избран за депутат. Продават ги на сейшелска офшорка. Дотук нищо незаконно. Но кой е собственик на тази офшорка? Дали не са самият Добрев и жена му зад нея? Що за компания си е свъртял "честният и почтен" гербер, за какъвто искат да ни го представят сега партийните тролове? С единия крак при червените ченгета, с другия при мутрите, а с двете ръце хванат за роднинския обръч. Жалък балкански танц”, написа във Фейсбук известният разследващ журналист и съосновател на хитовия сайт Биволъ Атанас Чобанов. И показа документ.

http://19min.bg/news/8/93066.html#93066 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!