Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ексклузивно! Политолози разкриха защо Борисов мачка Радев. Целта му е…

Войната Борисов – Радев има няколко съществени причини, дълбоко скрити сред изливащата се  като от фуния риторика.

Около тази тези се обединиха  политолозите  Първан Симеонов и Арман Бабикян, които рядко са на една позиция.

Първата е, че в момента тече огромният скандал  „Кумгейт“, който дойде почти веднага след „Суджукгейт“. В ГЕРБ стават огромни сътресения  и обикновените хора са стреснати от размерите на корупцията, която разтърсва цялата държава. В общините хората на ГЕРБ действат като дерибеи и разпределят парите от обществени поръчки само помежду си. Дали ще е на принципа на роднинските, или само на партийните връзки, се разпределят огромни суми и част от тях потеглят направо към София.

Скандалите избухват като бомби със закъснител във всяка община и общественото внимание трябва да бъде изместено. А какво би могло да ги измести, освен още по-голям скандал?

Така бе инспирирана и преувеличена битката на ГЕРБ депутатите с президента Радев. Тя изскача на преден план, за да се тушират всички „гейтове“, но в случая не се получава. Нещата си вървят паралелно и никой не може да угаси единия пожар за сметка на другия. Това е втората причина за войната. Да запушва информационни дупки и да измества вниманието.

Част от народа вече първосигнално се включва в битката на титаните, даже прави залози кой ще победи и  Делян Добрев и неговата рода, обградили като скакалци Хасково, логично падат на мястото на новина номер две в класацията. А точно тя е най-важната, защото става дума за нашите пари и къде отиват те, каза Първан Симеонов, който счита скандалът с обществените поръчки и шуробаджанащината много по-сериозен, отколкото бурята в чаша вода между Радев и Борисов.

Антон Бабикян пък обясни, че тези практики по места ГЕРБ ги използват от години, но къщичката от карти се е срутила и „Суджукгейт“ помогна всички останали скандали да излязат наяве и хората да добият смелост и да говорят какво се случва на ниво местна власт. А то се случва и на ниво централна власт, защото върви по вертикалата.

Двамата не посмяха да стигнат по-далеч и да очертаят бъдещето на Борисовата партия, но зад думите им им прозираше липса на оптимизъм за светлото й бъдеще, тъй като издънките станаха прекалено много. 

Първан Симеонов и Арман Бабикян  отново кръстосаха леко шпаги за  другия скандал  ГЕРБ – Румен Радев. Според  Симеонов  напрежението между ГЕРБ и президента вече е ескалирало и сега Радев е хвърлил топката в полето на Бойко Борисов.

Борисов пък си разиграва картите без да си цапа ръцете и пуска депутатите си във военните действия. Той е приел ролята на наблюдаващ и от време на време твърди, че с президента нямат търкания и непрекъснато си комуникират за държавните дела. Пък какво говорели депутатите няма значение.

Нищо подобно, контрира го Бабикян. Всички добре знаем, че нито един депутат не може да се хвърли в атака без знанието и благословията на Борисов. Той съзнателно стои настрани и се прави на доброто ченге, защото знае, че влезе ли в битка, ще изгуби рейтинг. Радев знае същото, но в момента е решил да загуби малко рейтинг, но да отстоява позицията си докрай. 

Истинската причина за войната Борисов- Радев е, че Борисов не може да прави кабинет Четири, Пет и така нататък. В момента Цветан Цветанов прави всичко възможно да нагнети напрежение в обществото и да генерира недоволство спрямо Радев. Той  разчиства пътя на своя началник към президентския мандат. Нищо чудно да има предсрочни избори, но не само парламентарни.

Борисов в момента се прави на външен министър, който в очите на хората гради имидж идеален за президент. Имиджът му го градят медиите и ако прочетете какво пише в тях, ще разберете, че целта е много прозрачна. Борисов се цели в президентското кресло, а борбата е повече от безмилостно жестока“, посочи Бабикян.

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!