Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ свалят Радев! СКАНДАЛЪТ, след който България няма да е същата!

„Ние не искаме оставката на Президента. Тръгнаха разни слухове, че ще го сваляме. Няма такова нещо. Просто искаме да говорим с него!

С тези думи депутатът и говорител на ГЕРБ в сянка Цвета Караянчева се опита да замаже скандала, който разтърси цялата държава. Тя беше категорична, че хората й изобщо не търсят конфронтация с държавния глава. Напротив. Съпартийците й били патриоти и милеели за страната.

„Но нека Радев спре с военната си реторика и да престане да говори партийно”, посъветва Караянчева българския Президент.  „Знам, че е военен,  но вече е държавен глава. И като такъв, той трябваше да остави униформата в гардероба си!“.

Според маститата гербаджийка  няма никакъв конфликт между ГЕРБ и Президента. „Просто търсим прозрачност как ще се изразходят парите на българските данъкоплатци за купуване на самолети”,  каза депутатката…

…И никой не й повярва!

Отношенията Премиер – Президент и ГЕРБ – Президент започнаха да се изострят още когато стана ясно, че Радев не е Плевнелиев и няма да играе по свирката на Борисов. Той има собствено мнение и го отстоява. ГЕРБ го атакуваха с подли и много на брой удари под кръста. Но още при заклеването си президентът усмири хилещите се в НС герберски депутати с думите: „Остава ви една седмица!“. И наистина след седмица разпусна Парламента.

Вторият удар, който Радев нанесе на управляващите беше с ветото върху споразумението СЕТА. Той спря подписването му с условие да бъде разяснено на българските граждани какво точно представлява и дали то няма да застраши родното производство.

Третият му контраудар бе искането му тъкмо президентството да води борбата с корупцията, защото парламентът и правителството не се справят.

А четвъртият пирон бяха военните самолети. За които Радев е категоричен, че трябва да се купят не трошките, за които настояват ГЕРБ, а такива, които да са хем достатъчно модерни, хем да са ни по джоба.

„Срещу мен се води битка, макар че не смеят да я обявят официално. Но щом я търсят, ще си я получат.“ –  каза вчера пред журналисти президентът Румен Радев.

„Досега по мои наблюдения или Премиерът Борисов губи контрол над партията си и хората му си говорят каквото си поискат, или стои в сянка и тайно ги  насърчава в битката срещу мен. Очаквах Премиерът да спре беквокалите си в парламента, обаче той не го направи.  И те продължават да пеят срещу ми все по-високо и все по-фалшиво“ – каза Радев. „Аз не оспорвам, че решението и за самолетите, и за  модернизацията на армията е работа на Премиера, и едновременно с това негова отговорност. Аз казах само мнението си, като специалист“, заяви президентът.

Това изявление на Румен Радев вече сериозно стресна ГЕРБ и те тръгнаха на разузнаване по медиите. Анализираха народната реакция след всяка тяхна дума. Натиснаха главните редактори и собствениците на телевизии… И върху президентската двойка се изля такава помия, че се размириса до небето. Инструктираните придворни гербаджийски журналисти взеха да следят всяка президентска крачка, да злепоставят него и съпругата му, да пишат гнусни статии предимно за облеклото на Десислава Радева, да коментират дрехите и дори обувките й. Намериха се и специалисти по прически, по маникюр и засега не сме запознати само с бельото й. А платени тролове дори хакнаха профила й във Фейсбук.

Целта на тази гербаджийска медийна атака е на обществеността да бъде внушено, че начело на държавата стои едно семпло и неошлайфано семейство, което няма място на политическата сцена. И че „президентът говори партийно“ /?!/, а хората на Борисов с езика на народа.

В социалната мрежа пък изникнаха като гъби нови групи.Едните призовават Радев да подаде оставка, а другите да поведе народа срещу ГЕРБ.

В момента войната се вихри в интернет, подклаждана предимно от платените борисови тролове. А в защита на Президента се включиха и много хора с различни политически убеждения, на които отдавна им е дошло до гуша от герберското мафиотско статукво. Леят се словесни закани, хвърчат форумни обиди…

Само Борисов мълчи.

Мълчи, но само медийно. Защото той никога не тръгва на война невъоръжен. Спешни съвещания се водят в кабинета му и по телефона. Готви се за бой.

Кога точно ще е решаващата битка на титаните, не знаем с точност. Но явно скоро.

Сблъсъкът между тях ще събуди народа и ще го поляризира.

Какъв ще е изходът, ако се включат будните българи, се въздържаме да прогнозираме.

Но иде време разделно и време за истината.

От нас зависи само как ще го посрещнем.

В битка на барикадите?

Или пред компютрите? Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!