Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП разкри модел ”Добрев” и в Булгартрансгаз – Ненков: Благодарение на жена ми, „Булгартрансгаз“ спечели 5-6 европейски проекта

Моделът "Добрев" е модел, по който се ръководи цялата държава, в частност и държавните дружества. Такова дружество е „Булгартрансгаз“ ЕАД.
Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той обясни, че зам.-председател на Надзорния съвет в компанията е Владимир Митрушев – бивш зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област.

Зафиров насочи внимание и към Таня Захариева – председател на УС на дружеството. „Тя и в момента е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково“, обясни той.

Преди дни от БСП обвиниха депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че назначава свои роднини и приятели на възлови позиции в Община Хасково.

Друг член на Управителния съвет е изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов. „Той живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева. Те заедно са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова – служител в „Булгартрансгаз“, подчерта народният представител от левицата Иван Иванов.

БСП дори показа схема на връзките в енергийното дружество под името Dream team „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Според него тази роднински зависимости се пренасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия.

„За съжаление там нещата не приключват само до роднини и кумове“, каза още Иванов.

Той подчерта, че „Булгартрансгаз“ до голяма степен определя енергийната политика в държавата и попита: „Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково?“

Георги Гегов отказа да коментира информацията, изнесена от БСП. Пред БНР той каза, че му омръзнало да се оправдава, че е съпруг на жена си.

http://dnes.dir.bg/news/bsp-deljan-dobrev-bulgartransgaz-atanas-zafirov-26426905?nt=10 

Ненков отговори на БСП: Благодарение на жена ми, „Булгартрансгаз“ спечели 5-6 европейски проекта

„Благодарение на съпругата ми „Булгартрансгаз“ спечели над 5-6 проекта към Европейската комисия за модернизацията на нашата газопреносна мрежа“. Така депутатът от ГЕРБ Александър Ненков отговори на обвиненията на БСП за модела на управление на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

„Ще се опитам да съм максимално кратък и ясен. Темата за моето семейство не е отсега“, коментира той. Ненков посочи, че му е отнело много време да се докаже и да излезе от орбитата на подценяване, заради това, че майка му или баща му са на определена позиция. „Много се гордея с тях. Това са хора, достойни, които са минали по цялата йерархична стълбица на институциите, където са работили. Не защото аз го казвам, самите вие можете да си направите такава равносметка“, обясни Ненков.

По отношение на своята съпруга Пламена Ненкова, депутатът заяви, че тя е един изключителен професионалист. „Гордея се с това, което тя е направила“, допълни Ненков. По думите му, когато се говори за един човек и се пита защо работи на някаква позиция, трябва да се отговори на въпроса дали заслужава да бъде там. „Ако не, е, аз съм готов да се извиня пред цялото общество. Тя е човек, който на 17 години започва да работи“, каза Ненков.

Той поясни, че тя е започнала в Институт по икономическа политика и се издига за 8 години до позицията директор. „Специализирала е в Англия със стипендия. Специализирала е в Унгария по покана на Унгарската академия на науките. Специализирала е в САЩ по покана на Държавен департамент именно в сферата, в която тя се занимава цял живот. Започва в сектор „Енергетика“, не защото Георги Гегов е бил неин кум“, поясни Ненков.

Той обясни, че ако си направят справка, могат да видят, че не е така. Ненков обърна внимание, че са се сближили с Георги Гегов впоследствие. „Това, че Георги Гегов преди година и половина я покани да оглави техния международен отдел, е не заради нещо друго, а защото тя наистина заслужава и тя наистина се е доказала, че може да се справи с тази работа“, каза Ненков.

Депутатът от ГЕРБ попита дали това е въпросната „война“, за която президентът Румен Радев вчера е говорил. „Това ли е тяхното разбиране, когато нямаш аргументи, давайте лично да атакуваме“, коментира Ненков.

http://epicenter.bg/article/Nenkov-otgovori-na-BSP--Blagodarenie-na-zhena-mi---Bulgartrangaz--specheli-5-6-evropeyski-proekta/137636/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!