Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращо! С отворено писмо излязоха служители от болницата, където умря Биляна с присаденото сърце: Лекарите я убиха!

Биляна, която бе една от най-младите жени с трансплантирано сърце у нас, е починала при неясни обстоятелства по време на раждане. Според официалната информация от ръководството на болницата във Варна тя е започнала да ражда преждевременно в дома си.

Бебето е живо, теглото му е 2100 грама, но е в критично състояние. Неонатолозите в здравното заведение се борят за живота му. 22-годишната жена родила в дома си в 03.00 ч. през нощта при неизяснени обстоятелства. Била е транспортирана в специализираната болница около 7.00 ч. сутринта от екип на Спешна помощ в тежко състояние и там е починала. Все още няма официални данни от аутопсията, но по думите на доц. Емил Ковачев най-вероятно се касае за кардиогенен шок следствие на остра дясностранна сърдечна недостатъчност.

В редакцията на БЛИЦ обаче са получили писмо, подписано от „служители на АГ отделението“, според които истината е съвсем друга. Ето какво пишат те (публикуваме писмото без редакторска намеса):


„Вчера, на 30.09.2017 в СБАГАЛ Варна почина от кръвозагуба млада родилка. Пациентката беше приета с кървене. Докато екипът се суетеше в незнанието си какво да прави в операционната зала, почина младата жена. Тази ужасна случка не е инцидентно, единствено или случайно събитие. То е плод на многогодишното безхаберно ръководене на болницата. В болницата бяха назначени и дежурят лекари без специалност и опит.

Не е вярна излязлата по-рано днес информация, че жената е доведена в клинична смърт в АГ болница Варна. При постъпването си с бърза помощ пациентката беше жива и контактна. Говореше. Тя почина, защото дежурните екипи бяха неадекватни, не знаеха какво да правят с пациентката. Затова решиха да я преведат в друга болница и извикаха отново бърза помощ. Докато чакаха обаче, жената почина. Това са груби грешки. Каква е тази АГ болница, която не знае какво да прави с кървяща родилка?!

Тази жена почина от кървене в болница, която би трябвало да спасява подобни пациентки. Лекарите от АГ болница Варна се опитват да замажат вината си за смърт на родилката. Сега се опитват да променят и болничната документация и всички обстоятелства около смъртта на младата жена. Не е случайно и че първоначалната излязла по рано днес информация е фалшива и преиначена.

Целта е да се прикрие за пореден път престъпно нехайство в АГ болница. На нас ни беше наредено с угроза от уволнение да мълчим за случая, за да бъде той прикрит като други трагични инциденти в болницата. Целият персонал още преди време бе принуден да подпише декларации за конфиденциалност и да мълчи за безобразията, които се вършат. Повечето хора работят в непрестанен страх.

Това не е първия, няма и да е последния подобен случай в тази болница поради пълно безхаберие. Управителят на болницата се интересува само от частната си инвитро лаборатория поместена и източваща общинската болница. Болницата трупа задължения година след година, персоналът напуска.

Но най-страшното е, че умират пациенти, а ние сме принуждавани да ставаме съучастници в тези престъпления. Управителят безнаказано парадира с големите си връзки с общинското ръководство на Варна, ректора на медицинския университет на Варна и министъра на здравеопазването, поради което бил недосегаем.

Смятаме, че е крайно време да се преустановят тези престъпления, за да не се повтарят отново подобни трагедии.

Възмутени служители на СБАГАЛ Варна“
https://www.blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/sluzhiteli-v-bolnitsata-kdeto-umrya-bilyana-s-prisdenoto-srtse-lekarite-ya-ubikha_news547630.html

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!