Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Испански медии гърмят: В Каталуния избухва гражданска война! Наблюдател: Полицията бие наред жени, старци и деца!

1506873330-1

Броят на пострадалите при сблъсъците в полицията по време на референдума в Каталония достигна 460 души. Това съобщи кметът на Барселона Ада Колау, а някои медии описват случващото се в Испания като „гражданска война“.

„В Каталония са ранени над 460 души. Като кмет на Барселона, настоявам действията на полицията по отношение на беззащитното население да бъдат прекратени незабавно“, пише Колау на профила си в Туитър. От своя страна министерство на здравеопазването на Каталония съобщава за 465 пострадали.

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ТУК:

http://ren.tv/novosti/2017-10-01/chislo-postradavshih-v-stychkah-s-policiey-v-katalonii-vozroslo-do-500

Вътрешното министерство на Испания разкрива, че са задържани трима души, сред които и един непълнолетен заради неспазване на реда по време на референдума.

83896_660_370.jpg.pagespeed.ce.xD_A_ub0_o

Координаторът на френското движение OUI au Pays Catalan (OPC) Жорди Вера, който присъства на референдума като наблюдател, съобщи, че полицията проявява насилие, което описва като „немислимо“ и описва ужаса от днешния ден в Барселона: „Те бият старци, деца, жени. И независимо от всичко това вече над 50% от каталонците вече гласуваха“, разказва той.

Полицията в Барселона съобщи, че е успяла да вземе под контрола си по-голямата част от 2215 участъка, където преминава гласуването за референдум. От своя страна властта в Каталония твърди, че гласуването преминава успешно в 96% от избирателните участъци.

Световните медии определиха бруталните действия на полицаите като „безпрецедентни“.

Каталонец показва гумените куршуми и топки, които полицаите употребяват срещу мирното население

https://www.blitz.bg/svyat/ispanski-medii-grmyat-v-kataloniya-izbukhva-grazhdanska-voyna-nablyudatel-politsiyata-bie-nared-zheni-startsi-i-detsa-snimkivideo_news547620.html

http://onovini.com/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!