Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Юнкер каза, че сме пример за подражание! Снощи с Меркел седяхме един до друг… Рюте го посрещнал с радост: „Хей, Бойко!“

България е покрила всички показатели за еврозоната и Шенген. С премиера Рюте разгледахме всички стъпки, които сме предприели досега, какво е направено. Надявам се в следващите месеци стъпка по стъпка да имаме по-голям успех.
Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е в Талин по повод организираната от Естонското председателство на Съвета на ЕС Среща на върха в областта на цифровите технологии.

А Рюте на свой ред, с радост посрещна Борисов и го прегърна с  обръщение „Хей, Бойко!“.

„Ние сме най-надеждната граница на Шенген. Финансово-икономическите ни показатели са пример, нивата на контрабанда са най-ниски в Европа. Не сме станали идеални, но във всички случаи сме по-добре от много европейски държави”, посочи премиерът.
Вижте още политически новини 

„Снощи с Меркел седяхме един до друг, имахме възможност доста да поговорим по време на вечерята“, каза още премиерът.

„Трябва да продължим да си вършим работата в България. Когато ръстът на икономиката е близо 4%, нулева инфлация, ниска безработица, стабилен лев с валутен борд, борбата с корупцията и контрабандата с 2 пъти е по-малка отколкото в Румъния. Моделите ни си личат“, подчерта той.

„До края на годината всички големи лидери ще дойдат в България. Имаме шанс да постигнем много от нашите цели, благодарение на европредседателството. За Шенген също ще се водят разговори. Те са спокойни, че добре им пазим границата и затова не бързат. Но имаме големи приятели вече в Европа, сред важните фактори, и те също ще помогнат да се даде едно рамо, където е нужно“, заяви още Борисов.

„Юнкер каза, че сме пример за подражание и че трябва незабавно да бъдем приети в еврозоната и в Шенген. Където има съмнения в нас, трябва да работим така, че те да бъдат оправдани. Тези, които са дошли в България, разказват на колегите какво са видели, как се справяме, заключи Борисов.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/politics/61690-Borisov%253A-Yunker-kaza%252C-che-sme-primer-za-podradzanie 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!