Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ: 510 лева става минималната работна заплата от следващата година

Всички данни към момента показват, че икономиката се развива възходящо

510 лева става минималната работна заплата от следващата година. Възнаграждението ще бъде увеличено според бюджетните прогнози. Условията предвиждат увеличения и на други възнаграждения, коментира пред БНТ Диана Йорданова от ГЕРБ.

„Всички данни към момента показват, че икономиката се развива възходящо. Ще имаме възможност да увеличаваме пенсии“, уточни зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси. По думите ѝ в страната има голям скок при заетите лица, а бизнесът плаща повече. Минималната пенсия пък ще стане 300 лева в края на мандата на ГЕРБ.

„Географските различия при доходите са много сериозни. Управляващите трябва да кажат какви мерки трябва да вземат“, допълни събеседникът ѝ Георги Гьоков от БСП. По думите му всички пенсионни реформи се правят на гърба на ползвателите, а именно хората от трета възраст.

Според Йорданова само за първите 6 месеца у нас се наблюдава скок с 11% на доходите на населението. Тя допълни, че от първия мандат на ГЕРБ има увеличение на БВП и ще се говори за скок от над 100 милиарда. От друга страна над 46 милиарда лева са спестили българските домакинства. „Държавата създава условия. Но не дава на всеки на калпак определена сума“, посочи тя.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/gerb-510-leva-stava-minimalnata-rabotna-zaplata-ot-sledvashtata-godina

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!