Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски полицаи бият възрастна жена, защитавала дъщерите си

Уан Сиуцин, 74 г., от град Дъхуей, китайската провинция Дзилин, е арестувана и бита, заради това, че търси правосъдие за дъщерите си, хвърлени в затвор за практикуване на духовния метод Фалун Гонг.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е преследван от комунистическите власти в Китай от 1999 г. насам. Партията счита огромния брой последователи на Фалун Гонг за заплаха за властта си.

Дъщерите на Уан - Ян Дзиню и Ян Дзинфън - първоначално са изправени на съд в Дъхуей на 24 март 2017 г. Майката иска да присъства на съдебното заседание, но сътрудници от отдела за вътрешна сигурност в града не я допускат в съда.

Все пак тя успява да присъства на второто съдебно заседание, на 18 юли 2017 г. и се обръща към съда: "Моите дъщери са прекрасни хора, и аз се гордея с тях. Фалун Дафа е най-доброто! Комунистическата партия е зло, което няма да трае дълго."

Четирима полицаи веднага извеждат жената от съдебната зала, толкова грубо, че ръцете ѝ се покриват със синини.

На 18 юли 2017 г. съдът осъжда Ян Дзиню на 3 години затвор и Ян Дзинфън на 1 година затвор.

На 25 юли, Уан отива в отдела за вътрешна сигурност в Дъхуей, за да подаде жалба срещу полицаите, извели я грубо от съдебната зала. След като подава листа с жалбата на един от полицаите, той го навива на руло и започва да удря Уан по главата, като през това време ѝ се подиграва и я обижда.

В това време идва друг полицай и се опитва да изгони Уан, докато първият продължава да я удря по главата, ушите и лицето. Заплашва, че ще я блъсне надолу по стълбите. В резултат на побоя, Уан получава тежко главоболие и временно изгубва слуха си.

Разправата с възрастната жена се разиграва пред очите на началника на отдела за вътрешна сигурност Яо Юнкуей, който се включва в обидите срещу Уан.

По-ранни арести

Дъщерите на Уан са арестувани и през септември 2016 г.

Уан три пъти се обръща към служителя на прокуратурата Сун Юнчао, която отговаря за делото на дъщерите ѝ, с въпрос дали прокуратурата одобрява арестите, и я моли да предостави основанието за арестите в писмен вид.

Сун Юнчао всеки път обещава, но на 17 февруари 2017 г. Уан научава, че на дъщерите ѝ вече са повдигнати обвинения и че делата им са изпратени в съда.

Уан се опитва да подаде жалба до главния прокурор. Но заместникът му Сю Дзин и Сун Юнчао алармират полицията, в резултат на което Уан е арестувана и задържана за 10 дена.

От Ru.Minghui.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!