Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАРОДЪТ блокира Борисов и ЕС! Вижте КАК Западът си СЧУПИ зъбите в БЪЛГАРСКАТА крепост! Истината е НЕВЕРОЯТНА! 

Руският литературовед и културолог, членът на Академията на науките на СССР, Дмитрий Сергеевич Лихачов, обобщавайки опита от  своите многобройни изследвания върху старобългарската култура и литература, нарече България ДЪРЖАВА на ДУХА.

В това определение той вложи не само своята голяма обич към България и българския народ. Академик Лихачов вложи своя научен талант и умението си да прониква в самите корени на явлението, което изследва. Така той предвиди, че има нещо у българите, което не може да бъде победено. И не може да бъде унищожено.

Това, според него, е силата на българския дух. И наистина, тази притаена духовна мощ на българина, избухна с неочаквана сила, когато през една студена ноемврийска нощ на 2013 г. , украински екстремисти и паравоенни формирования, обучени, въоръжени и подпомагани финансово от САЩ, организираха държавен преврат, установиха фашистка власт и започнаха да избиват невинните руски граждани в Украйна.

 Именно тогава за първи път, дълбоко стаената братска обич и съпричастие на българите към Русия и руския народ, избухнаха с невероятна сила, която  ужаси и паникьоса местните евроатлантически пудели. Както и техните западни ментори.

В един кошмарен за платените протестъри момент, българският народ извиси могъщата си снага и заяви високо и силно пред целия свят, че, по думите на народния поет Иван Вазов, „русите са наши братя, наша плът и наша кръв“.

Оттогава и до ден днешен, Западът се опитва с всички сили да заличи в съзнанието на българите тази толкова силна, дори генетична обич към нашия велик руски и славянски събрат.

Така се появи един колкото очакван, толкова и безскрупулен израз на велзевулското герберско и западно желание да бъдат ликвидирани самите устои, корените на българското национално самосъзнание. И този нагъл и арогантен израз бе правителственият доклад за основните външнополитически заплахи, които стоят пред България.

Този доклад бе натрапен на българската общественост точно на 15 септември и само няколко дни след провеждането на ежегодния събор в околностите на язовир „Копринка“, на който българският народ ясно изрази своята обич към нашата посестрима Русия.

Но зловещият доклад на герберското правителство трябваше да ни покаже, че каквото и да правим, колкото и да обичаме нашите руски братя, няма нищо да променим. Защото според Борисов и неговите западни господари, Русия е наш враг, от който трябва да се пазим и боим.

Но явно Вождът и брюкселските му началници, не са чували нищо за особеностите на българската народопсихология. А една от основните нейни черти е, че колкото повече и колкото по-нагло някой се стреми да внуши нещо на хората в България, толкова по-ярко се проявява прочутият български скептицизъм. Огромното неверие на българите в институциите и в онова, което те говорят или се опитват да ни внушат.

Така, непрекъснатите внушения, че Русия ни е враг, постигнаха точно обратния ефект. Вместо хората да повярват на тези твърдения, те все повече ги отхвърлят като пълни лъжи и инсинуации. Един от изразите на това отхвърляне са социологическите проучвания, които сочат, че повече от 60% от българските граждани смятат, че Русия не ни е враг.

Нещо повече. Те смятат, че нашия истински враг са САЩ и ЕС. И имат предостатъчно основания за това. Като се започне от унищожаването на първокласното българско селско стопанство и се стигне до безскрупулното и престъпно ликвидиране на промишлеността и модерната ни енергетика. Без да говорим за противозаконното колонизиране на страната и пълната загуба на държавния суверенитет.

Ето затова, повече от 80% от гражданите в България искат да сме в съюз с Русия, ако се наложи да отразяваме евентуална военна или терористична заплаха за нашата родина. Тоест, те разчитат не на ЕС и НАТО, а на Руската федерация, за да се опази суверенитета, териториалната цялост и националната идентичност на България.

Истината е, че със своите неадекватни действия, САЩ и Борисовите послушковци, постоянно допринасят за генерирането на все по-нарастващ гняв всред обществото. И ако продължават така, те неминуемо ще се сблъскат с мощта на народното недоволство.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!