Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Люба Кулезич за зрелищната метаморфоза на Антон Тодоров и равенството между ГЕРБ и Пеевски

„Най-краткото определение на думата „шайка“ е „група хора, обединени от престъпни цели“. Избрах тази дума, а не например „мафия“, защото думите трябва да бъдат употребявани според предназначението им. И според смисъла, за който големи групи хора, вследствие на езиковата еволюция са се „разбрали“, че ще означават. Мафията в нейния оригинален, италиански вариант вариант е нещо различно като етика и философия от „етичността“ на тукашните български типове, които вече не за първи път окупират върховете на държавата. Макар, че днес думата „мафия“ се асоциира все повече с организираната престъпност, в началото тя е имала друго значение. Според мен обаче ГЕРБ са си шайка – неподправена, с българо-руски традиции, лишена от усет за минимално самовъзпиране в злодействата и тефлонизирана да не носи отговорност за действията си чрез политическата култура на българите. Тази култура, за която сякаш са написани думите на американския историк Гертруд Химелфарб: „Когато отклонението от нормалността започва да се смята за нормално, тогава нормалното започва да се смята за отклонение от нормалността“. Шайката не е непременно глупава, нека се разберем. Мисля че доста елементарно се опитаха да ни убедят, че Бойко Борисов и ГЕРБ са някакви безпросветни хора, прочели по една книга през живота си?! Прощавайте, кой нормален човек ще вземе на сериозно твърдението, че завършил висше образование човек, защитил дисертация може да е прочел само една книга през живота си. Та Бойко Борисов е завършил средното си образование с пълно отличие! За разлика от Иван Костов например, който завършва 18-а гимназия в София през 1967 г. с успех „Мн. добър (4,68)“!!! Опитът за атакуването на Бойко Борисов с такива безумни твърдения доказват нуждата от едно важно пояснение – тук средата е доста увредена, част от публиката е силно деградирала и няма нищо против да позволява да бъде лесна плячка на всякаква пропаганда, а ловците на души могат да правят каквото си искат с тях. Парадоксално е, че същите хора от БКП/БСП и тоталитарните служби на комунистическия режим, които „откриха“ Бойко Борисов, същите, които прецениха, че може да им влезе в работа в нужния момент, същите, които интитуционално и ресурсно го отгледаха и развиха в публичната власт, сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.”

Това е началото на книгата „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“. Решила съм няколко пъти през тази седмица да ви запознавам с откъси от нея. Те прекрасно очертават портрета на автора й: сегашният депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Вчера в словесен сблъсък със Сашо Диков в неговото предаване „Просто Диков“ Антон Тодоров се закани, че ще го прегази, ще мине през него, както само той можел това. Разигралото се зрелище беше страховито. Един новопокръстен политик от управляваща партия да заплашва уважаван журналист заради опозиционните му възгледи. Да го принуждава да се кълне в детето си, че не бил вземал пари от банкера Цветан Василев, защото телевизията му давала думата. Това е репресивна демонстрация, която и най-закостенелите партийни цензори и фатмаци не са си позволявали: нито преди промените, нито след тях. Громителят на шайката обаче си я позволи!

Можем само да гадаем за цената на невероятната му и тъй зрелищна метаморфоза. Обаче Сашо Диков бе притискан да отговаря за цената на своята позиция да отстоява правото на гледна точка на Цветан Василев в мафиотския сюжет, сдвързан с погрома над КТБ. И то въпреки атаките на Пеевската пропагандна машина. Оказа се, че бившият дисидент Антон Тодоров днес е нейният най-яростен говорител, при това от името на ГЕРБ. Оставям на вас да размишлявате и коментирате подобно равенство между ГЕРБ и Пеевски, срещу които Тодоров се изказваше с най-цветисти думи. Затова ще ви ги припомням през седмицата.

https://frognews.bg/novini/liuba-kulezich-zrelishtnata-metamorfoza-anton-todorov-ravenstvoto-mejdu-gerb-peevski.html

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!