Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел в Шок! ГЕРМАНИЯ НАПУСКА ЕС?! Вижте как Гласуваха немците! 

При невиждана избирателна активност от 76,2% преминаха парламентарните избори в Германия. Това показа ясно и красноречиво, че германците неистово искат да променят досегашното статукво на проамериканската си канцлерка Меркел.

Именно заради високата избирателна активност, яловото обединение на партиите Християндемократически съюз и Християнсоциален съюз, оглавявано от бившия канцлер Ангела Меркел, което управлява от 8 години страната, получава едва 33% от гласовете. И това е исторически най-ниския резултат за този консервативен блок, от момента на неговото създаване досега. Много анализатори разчитат този резултат за ХДС/ХСС не като победа, а като поражение. Защото сега или трябва да направят коалиция със Свободните демократи и зелените, каквато не е правена досега, или да отиват на нови избори.

Социалдемократическата партия на Германия/СДПГ/ е с 20,5% от гласовете. Тя също губи много от своята популярност, главно заради факта, че в миналия парламент направи голяма коалиция с ХДС/ХСС и обра всички негативи от факта, че Меркел пусна милиони мигранти в Германия.

Истинската бомба обаче прогърмя, когато стана ясно, че като трета политическа сила в Бундестага влиза партията „Алтернатива за Германия“ с 12,6%. И като в ужасен сън за Меркел и нейните отвъдокеански ментори, „Алтернативата“ иска еднозначно да се върнат всички мигранти в страните, от които са пристигнали. А Германия незабавно да напусне Евросъюза.

На всичкото отгоре „Алтернатива за Германия“ стана безапелационно първа сила в германската провинция Саксония и втора сила в цяла Източна Германия. Тя като на шега превзе такива области като Тюрингия, Бранденбург и Мекленбург. И докато в Западен Берлин тя е на четвърто място, то  в Източен Берлин „Алтернативата“ е втора политическа сила.

Следователно може да се каже със сигурност, че противниците на ЕС дори в самата Германия, са вече на едно от първите места в немския политически спектър.

На четвърто място се класира Свободната демократическа партия на Германия / Св.ДП / с 10,7%. Следват я Левите с 9,2% и Зелените с 8,9%.

И понеже Социалдемократическата партия на Германия/СДПГ/ и Алтернатива за Германия, както и партия Левите, обявиха, че преминават в твърда опозиция и няма да се коалират с ХДС/ХСС, то на доскоро комфортно управляващия консервативен блок на Меркел му остава само една възможност. Коалиция със Свободните демократи и със Зелените. Такава коалиция не е правена никога досега в историята на Германия, и ако тя изобщо стане реалност, от нея могат да се очакват много проблеми за управлението. Не за друго, а защото между тези партии съществуват големи разногласия по ключови въпроси от управлението на страната.

Но за да разберем за кого всъщност гласува народът на Германия трябва да се върнем отново към изборните резултати. Свободните демократи и Зелените досега не са били в управляващи коалиции или имат съвсем кратки, епизодични участия в такива. Което означава, че немският народ не ги е пратил в Парламента да управляват, а да бъдат опозиция. Но, също като нашите патриоти, те могат да се присламчат към управлението, примамени от постове и други облаги. Което означава, че на следващите избори ще рухнат окончателно. Докато позициите на СДПГ, Алтернатива за Германия и Левите, ще бъдат много по-силни.

И понеже Свободните демократи и Зелените не са били предвиждани за участие в управлението, тях може да ги изключим от сметките на блока ХДС/ХСС, който се готвеше да управлява отново. Но този блок получи само 33% от гласовете. А немските Социалдемократи заедно с Алтернатива за Германия и Левите получават общо 42,3% от гласовете.

С други думи истинските опозиционни партии – Социалдемократическата партия на Германия, Алтернатива за Германия и Левите –  получават общо почти 10% повече от управляващия досега блок на Меркел. Което означава само едно – народът не иска отново управление на Меркел. А ако сложим в сметките и Свободните демократи, които също не одобряват мигрантската политика на Меркел, ще се окаже, че повече от половината германци не искат мигранти в страната си и предпочитанията им клонят към напускане на Евросъюза.

Ще попитате защо германците не искат ЕС, при положение, че страната им управлява като колонии поне24 от общо 28 страни в ЕС и извлича от това съответните облаги? Ами отговорът е много прост. Облагите от колониалното управление на страните в ЕС отиват в дълбоките джобове на големите корпорации и техните управители-олигарси. А до обикновените хора в Германия не достига почти нищо. С изключение на мигрантската напаст и терористичните атентати. Затова хората и в Германия не искат вече ЕС.

Затова Александър Гауланд, един от лидерите на Алтернатива за Германия заяви: „Ще отстраним госпожа Меркел. Ще си върнем страната. И ще я променим“.

Това искат германците. Излизане от ЕС и ПРОМЯНА. Това искаме и ние, българите. Това искат народите, които бяха впримчени в проваления проект на Трансатлантическите корпорации, наречен Европейски съюз.

А щом народите го искат, няма сила, която да ги спре.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!