Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите в Украйна "сами" казаха, че няма проблем с езика, Бойко заплашил да им спре паспортите?

В момент, в който няколко европейски страни и няколко десетки евродепутати, отправиха остри протести срещу украинския закон за забрана на езиците на малцинствата, в този ключов момент, българското малцинство обяви, че проблеми няма и законът не ги тревожи.
Подобно нещо е абсолютна изненада на фона на протести на всички български организации от преди това, и на продължаващия отпор на други малцинства, които са със същия статут. Съвсем очевидно е, че проблемът не е решен, а вместо това украинската хунта си е намерила външно-политическа подкрепа, вероятно уредена по американска линия. Най-вярната колония на САЩ загърби собствените си сънародници и подкрепи фашагите.
Случващото се е поредно национално предателство на Бойко Борисов, който очевидно е притиснал нашенците.

Най-вероятно е използван лостът с българските паспорти, каквито искат да получат много българи в Украйна, за да могат да работят в ЕС. Ако паспортът на детето ти стане несигурен, ще кажеш каквото ти нареди Бойко. Включително и че си щастлив, че украинските националисти забраняват родния ти език.
Да повярваме на подобно твърдение означава да повярваме, че Орбан и поляците са пълни идиоти и умишлено искат да мачкат Украйна, водени от русофилски подбуди. Особено за поляците, изводът че са станали русофили, би бил невъобразим... Следователно, проблем има, но Бойко го е потушил в българската му част...

Добри Б.
25.09.2017

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_256.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!