Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 200 лв. плюскане на калпак на вечеря за европредседателството от джоба ни

200 лв. за плюскане на калпак на официалната вечеря на откриването на европредсе-дателството предвижда пусната от ресорното министерство поръчка, а това е една минимална пенсия от 1 януари 2018 г., с която възрастният български данъкоплатец трябва да живее цял месец. Такива цени на куверти няма и в Кан! Парите са от джоба на всеки работещ българин.
Гръмовният скандал с фирмата на адвоката на Иван и Андрей, която спечели дни след сключването на дружествения си договор поръчка за 391 000 лв. за 4 тв клипа за европредседателството, при 18 000 лв. по-ниска оферта на утвърден конкурент не е единствената около форума.
 Над милион спечели фирма, нефигурираща в Търговския регистър и не притежаваща Единен идентификационен код – ЕИК, двете най-важни условия за съществуването й.

Става въпрос за консорциума Аутдор принт, който поема абсолютно ненужните рекламни пана, които ще опасват София и самия НДК по време на европредседателството, сякаш за някого ще бъде тайна къде и кога се провежда. В. Банкеръ е получил обяснение, че „обединението е съвсем ново и затова съществуването му още не е отразено в регистрите”.
Събирането на две толкова щедри поръчки в ръцете на фирми, които тепърва се раждат и даже за втората може да се спори дали де юре е редовна, поражда сериозни подозрения за нагласяването на търговете. 
Прибавя се и трети конкурс – превозът на участниците с автобуси ще се поеме от Карат С, прословутата фирма, нашумяла покрай поредица скандали с градския транспорт в София. Тя е притежавана от Миролюб Столарски, който не просто е афиширано близък до Цветан Цветанов, а дори той се снима в басейна на хотела му, който често е посещавал в компанията на другия си приятел, когото не крие от медиите, а нарочно подчертава дружбата си с него – певеца Веселин Маринов. Поръчката е за 560 000 лв., като наемът на 1 автобус на ден е договорен на 1992 лв. Другият кандидат бе дружество, свързано с ДПС.
Близо милион и половина е стойността на четвърта ключова поръчка за европредседателството – за кетъринг в НДК и за прием в Народния театър и в София тех парк, където ще има заседания на делегатите.
Кафе паузите ще струват 1 038 500 лв. (защо не 1 039 000 или 1 038 000 или просто за милион ???). За коктейла за откриването на европредседателството и официалната вечеря на шефовете на делегации в нелепата и изглеждаща като недовършена заличка на София техпарк ще отидат 316 200 лв (защо не кръгло 316 000 не е ясно).
Като се раздели на очакваните от 850 до 1070 души (доста широка вариация от 20% за толкова строго охранявани събития), това прави сметка на човек, на която уж се прави база от 295,51 лв. (как пък не са 295 или кръгло 300???) до 372 лв. Разбира се, тук по-големият дял следва да отиде за вечерята, а по-малкият за коктейла. Но за по-лесен анализ, нека да разделим „оклада” на 2…
Куверт от 100 евро за коктейл или вечеря? Това е повече дори от цените за кувертите в Мажестик и Мартинез в Кан с включеното шампанско. Няма такива цени, но има такива пенсии в България и то над минималната от 180 лв., която от 1 януари става 200 лв., предназначени за някакъв живот за цял месец в замяна на десетки години грудов стаж.

ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРСКО МЕНЮ ЗА 10 ЕВРО ЗА ВЕЧЕРЯ

Ако идеята не беше да се краде, а например да се представи националната ни кухня чрез европредседателството, както стори Царя, поканил през 2002 г. елита на света на сватбата на дъщеря си, можеше да се направи евтино, стилно, патриотично и вкусно меню: 
Таратор
Шопска салата
Баница със сирене/Сирене по шопски
Торта гараш

19 минути

http://19min.bg/news/8/92700.html?page=2

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!