Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев изскимтя срещу Радев: Изкарваш ни от Европейското Семейство!

„Президентът Радев не е съпричастен към европейското семейство и направи нещо недопустимо“, заяви в тв. ефир Росен Плевнелиев.

Притеснително е, че той, по незнайни за мен причини, не се появи на приема на ЕС в ООН. А какво означава това? Демонстрира някакво пренебрежение, някакво несъгласие и различна позиция. Което направи лошо впечаление на останалите страни-членки“, обясни Плевнелиев. И продължи с критиките:

„Та ЕС е нашето семейство! То дава прием за целия свят! В същото време от този прием отсъства българският президент! Радев се среща с Клинтън, с българите в Ню Йорк, посещава български училища, прави си снимки с български ученици, убеждава децата да се върнат в родината си и да й помагат, но на приема, където трябва да представи България, го няма“, възмути се Плевнелиев.

„Това е факт, който  засилва притесненията ми, че президентът Радев няма и няма да има силна позиция в ЕС . За това че Радев е слаб президент съдя и от други негови действия до момента: Той се изправи срещу решение на съюза и отказа да приеме СЕТА! Сложи вето и върна договора за преразглеждане от парламента. А това е недопустимо. Ние сме в ЕС и трябва да играем по правилата на съюза. А не да се цепим и да демонстрираме собствено мнение за един договор за свободна търговия, който ще позволи на Канада да внася у нас по-евтини стоки, като по този начин ще създаде реална конкуренция между производителите.  Вместо това Радев се поддаде на пропагандата, че стоките били некачествени и ГМО. Радев се поддаде и това му изигра лоша шега. Затова сега в ЕС не го приемат за надежден- защото играе против правилата!, каза още Плевнелиев.

„Президентът Радев няма бизнес нюх като моя, няма моя опит“, не пропусна да се похвали Росен Плевнелие.„Отидох в Германия с едни  скъсани дънки и счупена „Лада“. Спях  на паркинг. След две години обаче имах  цели три завода и стотици работници, които строяха сгради и се трудеха за фирмата ми. Когато срещнах Меркел за пръв път, канцлерката ме попита къде съм научил немски. Казах й, че съм го научил сам, докато строя нейни сгради в Германия.

Това е разликата между нас двамата с Румен Радев: Аз съм широко отворен и рискувам. Той също знае езици, но ги е научил в академията. Докато аз съм се учил от живия живот“, похвали се още Плевнелиев.

Той разкритикува и медийните престрелки между Борисов и Радев. Двамата да седнат да се разберат за самолетите, а не да си говорят през океана. Важно е да се купят самолети, не е важно каква е марката! Крайно време е Радев да спре да се бърка в работата на Министерски съвет, а да застане отстрани като наблюдател. Надявам се също да се поучи от грешките си и за СЕТА, и за самолетите. Както и за КТБ. Не беше важно да се разсекретяват стенограмите, а да се открият виновниците и да се върнат парите на хората“, категоричен е експрезидентът.

Защо обаче той, Росен Плевнелиев не направи нищо, докато властваше на „Дондуков“ 2- това не стана ясно.

Оказа се обаче, че все пак Роско е направил нещо:

„Просълзих се, когато народът ми ръкопляска под прозорците на президентството. По онова време  бях единственият политик, подкрепил народа си в протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и ми ръкопляскаха“! – похвали се той.

Ние от Skandalno.net оставяме думите му без коментар!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!