Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марешки: Управлението на ГЕРБ е корупция, неработеща съдебна система и мачкане на бизнеса

Корупция, неработеща съдебна система и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори.
Това обяви пред bTV лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.
По думите му през 2016 г. спрямо 2015 г. чуждите инвестиции са намалели с 1 милиард лева, а в същото време в Румъния са се увеличили три пъти – на няколко милиарда.
Това е оценката на света за управлението в България, коментира лидерът на Воля.
Според него в случая с „Дунарит“ прозират частни интереси. Марешки определи икономическия министър Емил Караниколов като пионка. Той е от квотата на Патриотите, а е подаден от друго място, коментира Марешки. Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг, допълни лидерът на „Воля“.

По думите му също подадени от друго място са били и кандидатите на Патриотите за Висшия съдебен съвет.
Кандидатът на Патриотите за ВСС те не са го познавали, не са му знаели биографията, тоест той също е подаден отнякъде, отбеляза още Веселин Марешки. Оказва се, че човекът бил 12 г. адвокат, а не прокурор, както го представиха те.
Относно сваляне на доверието към правителството Марешки коментира:
Даваме им шанс, но те нищо не правят. Аз ги дразня много и това показва моята независимост, допълни Марешки по повод желанието на партията му да бъде поискан вот на недоверие на правителството.
На практика почти не си говорим с ГЕРБ. Те се чувстват самодостатъчни с Волен Сидеров, Валери и Каракачанов“, призна още Марешки. Ние сме независими, защото от нас нищо не зависи, пошегува се той.

Източник: Дир.бг 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!