Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гарелов: Борисов се подготвя да бъде следващият президент

Бойко Борисов се подготвя да бъде следващият президент и отсега се работи върху свалянето на част от репутацията на Радев, за да може той да се яви на изборите, когато му дойде времето, с някакъв аванс, коментира Иван Гарелов по Нова тв.
„Царе сме на това да нямаме синхронизирана външна политика и институциите да си пречат взаимно, водейки война едра срещу друга, което ни злепоставя в световен план”, коментира Гарелов, визирайки конфликта между премиера и президента.

„Толкова сме близо до световна ядрена война, колкото през 60-те години по време на Карибската криза. Разликата е в това, че тогава реално са се готвили за такава и не говореха толкова много. Сега повече са заканите, независимо че се правят ядрени опити. Смятам, че до ядрена война няма да се стигне.

От тази ескалация на напрежението ще спечелят и Тръмп, и Северна Корея”, заяви още Иван Гарелов.

Той не изключи да се постигне мирно споразумение и към КНДР да отидат големи помощи, за да си стъпи на краката.

Прогнозирах, че Ангела Меркел ще бъде преизбрана. Ние я преценяваме от наша гледна точка, а германците - от различна. Разликата между двете позиции е, че ние смятаме, че е виновна, че отприщи бежанската вълна. Германците обаче имат дълбок комплекс от Втората световна война – те не могат да си позволят за тях да се говори като за нация, която се отнася зле към бежанците. Затова за тях Меркел е политик, който измива лицето им пред света”, на мнение е Гарелов.

https://www.novini.bg/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!