Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Английската полиция се видя в чудо! Българи пълнят бирени капачки с вода, слагат ги във фризера, и….. не сте виждали такова нещо!

Нашенци крадат ток с бирени капачки на Острова. Според широко разпространен слух българският технически гений успял да надхитри лондонското енерго в крайните източни квартали на мегаполиса. В сградите, в които живеели нашенските емигранти, енергията се заплаща на принципа, на който са направени уличните телефонни автомати. Обитателите на жилището пускат през процеп в метална кутия монети, при което токът се включва и се изключва автоматично, когато се  изчерпи лимитът на пуснатите лири. Българите обаче успели да надхитрят машината като вместо пари пускали в процепа монети от лед, като за форма използвали бирените капачки, пише „Монитор“.

Когато отишли да приберат парите от електроавтоматите в жилищата на нашенците, вътре в кутиите нямало и кьораво пени, защото водата отдавна се е изпарила.

А в същото време апаратурата показвала, че има изразходена енергия, обяснява нашенец, който се трудил като гастарбайтер в английската столица. Системата за монетно заплащане е доста остаряла, но все още съществува в част от лондонските райони, населени предимно с емигранти.

Инкасатори организирали денонощни дежурства, за да могат да хванат какви фокуси въртят българите, но нищо не открили твърди още слухът. Накрая служителите прибегнали до помощта на полицията, която приклещила българите и под заплахата да ги депортират, те издали своята тайна с уверението, че няма да ги изритат от Острова.

Оказало се, че тарикатите опитали различни методи да излъжат апарата за монети и най-накрая един от тях му хрумнало да замразяват в камера на хладилника капачки от бира „Хайнекен”, пълнени с вода. Оказало се, че ледената шайба успява да излъже автомата, имитирайки монета, след което „пенито“ се стопявало. Затова и инкасаторите не намирали нищо. Лондонските полицаи признали потресени, че такава хитра измама не са виждали в цялата си практика./petel.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!