Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Безумие! Лекарите от Пирогов не можели да помогнат на умиращ човек пред входа им, защото щели да бъдат наказани!

Да пострадаш пред болница, а лекарите да не излязат

Мъж бе блъснат от автомобил на метри от „Пирогов”. Опитите да се извикат лекари от здравното заведение обаче били неуспешни. За това разказват очевидци на инцидента. Една от тях – Галя Славова, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”, че мъжът е бил целият в кръв. Влязла в „Пирогов”, за да намери лекари, които да помогнат. Те обаче заявили, че нямат право да напуснат работното си място и трябва да се звънне на телефон 112.

„Бях втрещена от чутото. Не бях първата, която бе потърсила помощ. Друга жена вече звънеше на 112 и викаше линейка, която по-късно дойде”, разказа още Галя Славова.

„В случая хората наистина е трябвало да се обадят на спешния телефон и да изчакат линейката. В момента правила за спешните отделения в България няма. Имаме отменен стандарт по спешна медицина в частта болнична помощ и шест месеца ние нямаме правила за спешните отделения”, обясни д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

„Случаят е показателен за тежкото състояние на системата. Трябва задължително да се приемат правила, по които да се работи”, коментира от своя страна д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация. 

https://bultimes.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!