Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Велик е нашият войник! Оставаме без армия, 70% от местата не са заети!

Не може да има във всяко село полицаи, защото няма толкова данъкоплатци, които да плащат за това.
Това заяви бившият лидер на БСП и бивш вътрешен министър Михаил Миков.
Той бе гост в сутрешния блок на БТВ.
Миков коментира избора на парламентарната квота във ВСС, което за първи път стана с мнозинство от 2/3. Две трети е трудно за постигане мнозинство, става с договорки. Преди имаше ясна отговорност, сега с такова мнозинство отговорността се губи, смята той.
Този случай показва, че БСП не е категорична опозиция, смята Миков. Според него все по-малко се говори за политиката, която трябва да изпълнява една или друга личност.
В БСП политиката мина на заден план. На преден план излизат или периодични скандали или теми, които не отразяват състоянието на страната, смята Миков. И даде пример с темата за прогресивното данъчно облагане.

„Вземете случая със Гергов. Тази тема замени големите теми на българите. Или темата с Русия, заплаха ли е Русия. Ами, не е заплаха Русия! България сама е заплаха за сигурността си. В същия този доклад пише, че в армията 20% от офицерските места и 70% от войнишките не са заети“, каза Михаил Миков. Според него, ако продължава тази тенденция, след няколко години ще сме без армия.
Каква заплаха е Русия за България – ще ни вземат петрола, ще ни вземат данъците, попита риторично Михаил Миков.
Българските политици трябва да поставят въпроса дали България се поставя като преден пост на НАТО, каза той в коментар по думите на премиера Бойко Борисов, че руските ракети са насочени срещу нас.
„Георги Гергов спомогна Нинова да стане лидер на БСП. Затова той трудно може да бъде водач на опозицията. Това че изразява друго мнение, едва ли може да направи така, че той да се възприеме като лидер на опозицията“, продължи бившият БСП-лидер.
„Дали съм обиден? Не може човек с чувство за достойнство, да приеме това антиконституционно решение, което забранява на определени хора да се кандидатират за депутати“, каза още Миков.
Според него „то беше абсурдно, обидно, непреценяващо конкретиката на нещата и то дава своите последици“.
Михаил Миков заяви, че участва във всяко заседание на Националния съвет на БСП и заявява своето мнение. А в новосъздадения правен съвет не иска да участва, защото той е създаден механично.

Източник: Епицентър.бг

http://www.gudelnews.com/2017/09/70_21.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!