Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Парламентът гласува по команда с пръсти

Колаж: Дневник

Пак скандално бе гласувано новото попълнение във ВСС от парламентарната квота. Оказа се, че в огромната си част народните представители не познават кандидатите, не знаят биографиите им и съответно нямат идея за кого как да гласуват. Наложи се ръководството на парламентарните групи да ангажира по един „осведомен“ избраник, който да дава „знак“ на колегите си как да гласуват. След представянето на кандидатите за ВСС, председателят Народното събрание Димитър Главчев обяви процедурата по гласуване.
Стана ясно, че депутатката Снежана Дукова, зам.-шеф на ПГ на ГЕРБ, дава явни знаци на колегите си как точно да гласуват. Вдигането на химикалка означавало да бъде подкрепен даден кандидат, а вдигането на очилата ѝ – да се гласува „против“. Журналистите в парламента видяха и чуха как зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева подсказваше на председателя Димитър Главчев.

На екраните се виждаше как, след като той прочете определена номинация, тя тихо му казва "за" или "против". Тя добави и команди с 2 и с 3 пръста, а после се оправда с неработещ пулт.
Журналистите в парламента видяха и чуха как зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева подсказваше на председателя Димитър Главчев. На екраните се виждаше как, след като той прочете определена номинация, тя тихо му казва "за" или "против".

В опит да оправдаят комичното си поведение в пленарна зала депутати от ГЕРБ посочиха за „регулировчик“ на БСП  колегата им Драгомир Стойнев. Социалистът поддържал мобилна връзка с отсъстващата Корнелия Нинова, която му давала указания кой от кандидатите за ВСС да бъде подкрепен и кой - не, твърдяха неофициално от ГЕРБ. Стойнев категорично отрече това. По време на избора в залата Нинова е била през цялото време на лекарски преглед.

Колаж: Дневник

http://19min.bg/news/8/92649.html#92649 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!