Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От четвъртък ядем повече ГМО

СЕТА влиза в сила в четвъртък. Ядем повече ГМО?

Търговското споразумение между Европейския съюз и Канада – СЕТА влиза в сила от четвъртък. Независимо че в България имаше голямо недоволство срещу него, то важи и за нас.
По официални данни Канада е 11-и по големина търговски партньор на България извън ЕС, а стойността на българския износ към Северно-американската странна е 82 милиона евро. Изнасяме към Канада медицинска техника, медикаменти и храни.
 
Приемането на споразумението предизвика дебат в родните политически среди, като един от основните аргументи на противниците му беше, че то дава достъп до нашите пазари на генетично модифицирани храни.  

Канадската продукция, която ще се внася в Общността и България ще трябва да отговаря на европейските ограничения и забрани за такива продукти.
Търговското споразумение създава нови възможности за европейските земеделски стопани и производители на храни. ЕС допълнително отвори пазара си за някои конкурентни канадски продукти. Успоредно с това е подобрен достъпът до канадския пазар за важни европейски експортни продукти. Те включват сирене, вино и спиртни напитки, плодове и зеленчуци, както и преработени продукти.

https://frognews.bg/novini/seta-vliza-sila-chetvartak-iadem-poveche-gmo.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!