Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров в атака срещу Радев: Президентът говори празни приказки!

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров предприе яростна атака срещу президента Радев. След като вчера размаха документи в ефира на BIT, уличаващи, според него, държавния глава в лобизъм, днес той ги донесе и в студиото на БиТиВи.
 
Тодоров цитира документ, в който пише, че Орешарски има среща с представител на СААБ и затова трябва да се подготвят опорни точки, а Радев задължително да участва в срещата. Тодоров показа и документа с опорните точки, които Радев е написал и лично подписал в качеството му на шеф на ВВС.
 
"Вчера Радев отрече да е давал становище за "Грипен", а ето ги документите. Той избирателно пише опорни точки на тогавашния министър-председател за определена фирма. Нека да си припомним какво стана и по време на служебното пратилество, само за месец като кукувуци снесоха яйцата в гнездото на новото правителство.

Единствено служебният министър на отбраната Ананиев не се яви на изслушване във временната комисия", допълни още Тодоров, като подчерта, че от тези документи ще излезе "Президент гейт". 

"Румен Радев не е приятел на истината. Освен г-жа Лъжа в момента си имаме и г-н Лъжа. Този човек има ли личен интерес и кръга около него да назначават шефа на антикорупционното звено", заяви Тодоров.

"Това е човек, който говори празни приказки и лепи етикети, като клюкарка на "Женския пазар", каза Антон Тодоров по повод вчерашните реплики на президента, че лобистите у нас са победели в казуса с избора на изтребител.

Аз не казвам, че Радев е посочил, че „Грипен“ трябва да бъде избран. Аз не казвам, че е лобирал за определена фирма, но пише опорните точки за едни от предложените изтребители. А пък той отрича да е давал мнение за „Грипен“. Тоест, Радев не е приятел на истината.
Докога ще говори едно, ще мисли друго, ще прави трети и ще се случи нещо четвърто. Има шеф на кабинета който няма достъп до класифицирана информация. Има съветник, чиято мания е да се облича с дрехите на хитлер. А последни проучвания сочат, че подкрепата на Радев е паднала с 16 пункта – невиждан е такъв срив, дори червени социолози го признават - той започна със 74% подкрепа, а в момента, 8 месеца по-късно, подкрепата е само 54%", разкри Тодоров.

Коментарът ми е излишен за това, което казва Радев за експертите и лобистите. Важно е какво казва негов съмишленик – че е катил, цитира Тодоров думи на Стефан Данаилов по адрес на държавния глава. Да кажеш на един кандидат-президента, че е катил – за мен е странно, посочи още Тодоров. 

http://epicenter.bg/article/Anton-Todorov-v-ataka-sreshtu-Radev--Prezidentat-govori-prazni-prikazki/136505/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!