Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Огнян Стефанов: Борисов ни лъже, мафията е окупирала държавата

Чух, че много хора са се забавлявали с днешното интервю на премиера Бойко Борисов. Това не е никаква новина, защото непрекъснато се повтаря, че сме във възход и жънем успехи. Един епизод от интервюто на Борисов ме притесни.
А той е  колко е тежко в САЩ. Стрелят се по улиците, шахтите им не работят. Г-н Борисов може да си вземе старото платнище и да драсва към Америка. Очевидно там се нуждаят от него. На него му е тясна Българя.
 
Това каза журналистът Огнян Стефанов в предаването  „На светло“ с Люба Кулезич  по БиАйТи . Не съм убеден, че наближава финал.  У нас, като има финал, винаги те са били много неочаквани, като първият сняг. Никой не пита Борисов защо, откакто сме членове на ЕС , България е на последно място по всичко. Ето тези факти говорят за качество на управлението. А Борисов си пише отличен. Ако ще и 100 да си пише. Ние стоим заковани по всички жизнено  важни теми.
 
Той упражнява оперативната власт. Това е най-важното нещо в страната.

Ритъмът на тази държава зависи от изпълнителната власт. Тази власт не е забуксувала. Тя ни връща непрекъснато назад и това се случва под звуците на бойко борисовите   интервюта, че всичко процъфтява. Той говори откровени лъжи. Той лъже в ефир. Лъже и  когато се среща с хората. Той не си дава сметка за изразите, които използва. Той е изгубил представа за границите. Конфуций  казва, че най-сложното и важно нещо в управленците  е мярката. Да знаеш докъде.

След министерстването на Цветанов, всичките му министри нямат нито една голяма  разбита престъпна група. Няма и  разработка срещу  по-висшия ешелон на подземния свят, да е стигнал до съд. Акцията в неделя ще е много шум за нищо, убеден съм. Няма да разберем по какви теми ще се говори с главния прокурор на Русия. Защо ще има Борисов среща с другаря Чайка, на който синовете са милиардери,  а единият е на 21 години,  разследван в Швейцария и бие дори рекорда на Пеевски. Другият печели всички обществени поръчки в Русия. Както казва баща им: Те са добри момчета.

Не знам какви са намеренията на Слави Трифонов. Има една обща заявка, в което има  констатации, повтаряни от години. Ако припозная  този проект като автентичен, ако реши да се сбори с това, което е върху нас, мога от сега да кажа, че мога да осигуря около 30 000 привърженици.

Има  много прост тест за това, дали този проект е автентичен . Ако Трифонов му бъдат повдигнати  едно, две, три обвинения от прокуратурата, ако го налази  НАП, ДАНС, МВР,  финансово министерство. Ако това се случи на него, близките му и на хора от екипа му, на майка му и баща му, тръгне ли се така, тогава аз ще знам, че има автентично нещо и че застрашава това статукво. Статуквото разполага с огромен ресурс.  Само по времето на Живков е било така. Борисов тази сутрин  ни каза:  Ние владеем империята. Тази малка срутена империя. Но само те имат достъп. Само те, никой друг.

Дори сценаристите на Слави не знаят какво е намислил той. Без предварителен дълбок анализ на това какво се случва в страната, те вече трябваше  да са се появили, не знам върху какво ще стъпи, за да вземе политически решения. Чух, че може да има договорка  между Борисов и Слави Трифонов  да бъде т. нар. алтернатива. В един момент техните  пътища да се срещнат и  понеже „народът така пожела“, те да се обединят. 

Тук ни чака война. Държавата е  окупирана от мафията, която доубива тази страна. Ако нещо се случва, трябва да вадим барута и да се готвим за действия.

Пиар  експертът Весислава  Танчева допълни:  За първи път слушах интервю, което ме разсмя неистово. Смях се с глас. Раздразних се като каза  как 30 години нищо не е направено и сега набързо трябва милиони да се налеят в НДК.

Ядоса ме липсата  на реакция в студиото. Той беше два мандата кмет на този град.

Защо не направи нищо? Поне да поеме тази отговорност. Хикимян  спокойно можеше да отсъства от студиото. В България може и по-зле да стане. Може и по-надолу да слезем.

Диалогът  с властта  свърши, когато се маргинализираха  медиите в България. Не бих подценила Слави Трифонов, ако реши да направи политически  проект .  И неговата и на Борисов партията ще са ГМО . Защото не са  спонтанно възникнали проекти. 

https://frognews.bg/novini/ognian-stefanov-borisov-laje-mafiiata-okupirala-darjavata.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!