Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутатът патриот Искрен Веселинов бие тревога: Ромските ни махали се радикализират, доскоро там не познаваха исляма

Ромските ни махали се радикализират, а съвсем доскоро там нямаше ислям, това алармира в ефира на сутрешния блок на БНТ депутатът и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, предаде Пик. Системата ни досега била порочна, за да се допусне това опасно явление. 

"Там където социални помощи без да изискваш нищо отсреща, се получава вакуум, изпълнен с радикализация. Социализация не значи да даваш пари на някоя група да седи мирна и да се размножава безконтролно. Всички тези представители на гетата трябва да гарантират посещаване на децата им в училище и да показват владение на българския език, както и да полагат труд. Това е интеграцията", поясни Веселинов.

Забрана на финансиране на училищата отвън предлагат в законопроект патриотите. "Не говорим само за Саудитска Арабия, а и за Турция, защото тя също се радикализира. Тя е превзета от "Мюсюлмански братя" вече. Важен проблем е проникването на чуждите проповедници. Не би следвало в ръководството на вероизповеданията да има небългарски граждани", каза депутатът патриот.

Радикалният ислям се превръща в идеология и вече не е вероизповедание. Той налага определени принципи на поведение, нехарактерно за голямата част от обществото, и нулева толерентност към хората с други религии. Фактът, че в ИД се бият хиляди европейци - трето поколение имигранти, трябва да ни накара да се замислим, предупреди Веселинов.

http://sosnovini.bg/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!