Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Вече има видими резултати от обещаното

Вече има видими резултати от това, което сме обещали преди предсрочните парламентарни избори, каза пред журналисти в Добрич Цветан Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с общинските структури на ГЕРБ от областта.

В Момента имаме (бюджетен) излишък, който ще отиде за съфинансиране на европейски проекти. Това което се стараем да правим ще стане възможно, благодарение на постигнатия икономически растеж от 3.6%, а към края на годината се очаква той да достигне 3.9-4%, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".

Цветанов припомни, че от 1 септември има увеличение на учителските заплати с 15 на сто.

Имаме възможност да направим така, че държавата за догодина и всяка следваща година да увеличава досегашния бюджет в сферата на образованието с 330 млн. лв.

Същевременно 600 млн. лева от оперативна програмата "Региони в растеж" ще отидат за образователна инфраструктура.

За първи път от 27 години има изработен механизъм за взаимодействие между институциите, за да може в образователната система да бъдат включени всички деца, които по някаква причина са отпаднали, каза зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран и от БТА.

Създадени са 1100 екипа, 11600 човека от институциите, от неправителствения сектор, посещават всяко едно семейство, за да се идентифицира проблемът, да се види дали тези деца са в България или са с родителите си в чужбина.

"Но, ако те са с родителите си в чужбина, тогава ще бъде прекратена социалната помощ, ако те получават тук в България", посочи още Цветанов.

Той подчерта, че преди началото на учебната година са посетени над 20 000 семейства и 3000 деца са записани отново на училище. Това са обнадеждаващи данни и за знак за по-нататъшни действия, каза още Цветан Цветанов.

http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-kabinet-borisov-3-26372306?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!