Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов огласи скандални неща за минералната вода на Девин: Водят го спа туризъм, а се къпят с чУшмяна вода! ВИДЕО

„Водят спа туризъм от 30 години, а минерална вода няма и с чУшмена се къпят, обаче от днес всичко е наред.” Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещението си в Девин.
Там той откри и ремонтиран 12-километров топлопровод с минерална вода. Ремонтът струва 2 милиона и половина лева. По думите на премиера, качеството на минералната вода вече е като тази в немския курорт Баден Баден.
Борисов посочи, че заради авариите, в последните три десетилетия водата в курорта не е била минерална. ВИЖ ВИДЕОТО:

Водопроводът за гореща минерална вода бе открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Девин Красимир Даскалов.
Премиерът пожела на Девин да се развие като балнеложка дестинация с изключителната минерална вода, с която разполага районът. Сега, след реконструкцията на топлопровода, можем спокойно да поканим туристи от цял свят не само да видят красотите на природата, но и да се лекуват, допълни Бойко Борисов.
На церемонията за откриването присъстваха депутатите Даниела Дариткова и Красимир Събев, областният управител на Смолян Недялко Славов, евродепутатът Владимир Уручев, православни и мюсюлмански духовници, кметове от област Смолян. През следващата седмица ще се обяви целева програма, която осигуява близо 600 млн. лв. за образователна инфраструктура, според информация от министър-председателя.
Реконструираният водопровод довежда до Девин горещата минерална вода от Беденските минерални бани. Лековитите свойства на беденските води са известни от векове, древните римски пълководци са лекували раните си след битки тук, посочиха от Община Девин. Минералната вода е с високо съдържание на силиций, което я прави съпоставима с водите от Карлови Вари и Баден-Баден, според кмета на Девин Красимир Даскалов. Той припомни, че повече от 30 години това богатство е изтичало в земята заради остарелия тръбопровод за минерална вода. В резултат на това до Девин и хотелите в града почти не достигаше ресурс от минералния извор с целебна вода.
Трафик нюз
https://trafficnews.bg/traffic-tv/news/84616/

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!