Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш кмет от чужбина разкри мръсните далавери на ГЕРБ и разби представите ни за правилен живот!

Янко Янков е бивш кмет на Джулиница, който сега работи в Англия!

„Работя в разсадник в едно селце Шибдън, което е на около 30 км от Норич. Чувствам се прекрасно и съм доволен. Заплащането е добро“, разказа за „Борба“ самият той.

Кметът прибирал около 1000 лева месечна заплата, сега изкарва по 7,5 пауна на час. Извънредният труд се заплаща двойно и е пожелателен. Работи 4-5 месеца, а после се прибира в България да почива. Мотивацията му да търси прехрана навън е отношението, което е получил от управляващите. Отказали му работа като учител, въпреки квалификацията.

„Аз съм дипломиран педагог, но като си подадох документите, сегашната кметица на Лясковец д-р Гецова е звънила да настоява да не ме назначават, защото не съм бил от ГЕРБ. Във втория си мандат наистина се явих от друга партия и спечелих и явно това я е обидило.

Освен това имам и проблеми със сегашния шеф на местната земеделска дирекция Тодор Тодоров, който праща непрекъснати проверки на семейството ми, използвайки влиянието си. И той трудно преглъща, че съм го побеждавал на избори“, разкрива патилата си Янков.

Нямал друг избор за прехрана на семейството си и тръгнал. Припечелва по 4-5 хиляди лева на месец. Работата я харесва, има добри отношения с шефа си, който описва като "работодател мечта".

"Труди се с нас в оранжериите. През уикенда ни кани на партита в градината си, правим си барбекю и се къпем в басейна му. Работата не е лека – отглеждаме разсади на цветя и зеленчуци. Но тук който работи, получава добре, а който се скатава – обратното. Много ни ценят като работна ръка, защото българите сме трудолюбиви“, твърди Янков.

Като неприятност отбелязва отношението на възрастните британци към българите, особено след вота за Брекзит. Гледат на нашенци като хора втора ръка, като нашественици, които искат да превземат държавата. Въпреки това, той има намерения в един момент да заживее там със семейството си.

„Тук няма политически боричкания, престъпност и неспазване на законите. Ако се трудиш и спазваш правилата – успяваш, а не като у нас – за да успееш, трябва да лавираш и заобикаляш закона“, разкрива мотивите си той.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!