Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сър Антъни Селдън: През следващите 10 години учителите ще бъдат заменени с роботи

След 10 години традиционните учители ще бъдат заменени с роботи, а съществуващата в момента образователна система ще бъде коренно променена и ще стане по-индивидуална. Думите са на сър Антъни Селдън, вицеканцлер на университета в Бъкингам. Специалистът счита, че ИИ учителите, които могат да се адаптират към различни стилове на обучение за различните деца, скоро ще направят традиционното обучение излишно. Той добави, че учебните програми, разработвани в момента в Силициевата долина, ще могат да разпознават израженията на лицата на учениците и да се приспособяват към особеностите на работата на техните мозък и нервна система, адаптирайки своя метод за общуване за всеки ученик, пише още kaldata.com.

Освен това, новата ера на автоматизирано обучение ще премахне годишното обучение, понеже ИИ учителите ще дадат възможност на учениците да изучават учебния материал със собствени индивидуални темпове.

Ученият не забравя да предупреди, че новите технологии трябва да бъдат внедрявани внимателно, за да се избегне появата на инфантилни ученици. Учителската дейност ще се свие до контрола на процеса, а при автоматизираното образование 70% от обучението ще става извън класните стаи.

Експертът предупреждава, че въвеждането на IT иновациите в образованието ще срещне съпротивление, понеже съществува рискът много учители да останат без работа.

https://frognews.bg/novini/bfs-2017-09-16.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!