Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юнкер: Отваряме Европа за туристите, не за терористите

Отпадането на границите в ЕС не е покана към терористите, правим го в полза на европейците. Премахваме границите за туристите, не за терористите, заяви Юнкер.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отговаря час и половина на въпроси на граждани, включително на младежи, прочули се в ЮТюб, и на журналист от Евронюз.

Юнкер отказа да бъдат смесвани темите с преминаването на терористи през границите и вчерашното му настояване България и Румъния да бъдат незабавно приети в Шенген.

Важното е тайните служби да обменят данни за обстановката в техните държави. От 2001 г. трябваше да въведем този обмен и ще го направим, заяви Юнкер.

Трябва да инвестираме в Африка, ако искаме африканците да си стоят там, каза още той.

Въпросът с прилагането на миграционните квоти предизвика конфликт между държавите от ЕС и страните от Вишеградската четворка, а не сблъсък с ЕК.

Вишеградците трябва да приемат, че проблемът може да бъде решен само със съпричастие между европейците. Обмисляме какво да предприемем след решението на Съда на ЕС, последиците от наказателните процедури на комисията не са приятни, но не отправям заплахи, ще им дадем време, трябва търпение, добави Юнкер по повод на продължаващия отказ на държавите от Централна Европа да се съобразят с квотите.

Попитан защо в годишното слово пред Европейския парламент за състоянието на ЕС е говорил малко за напускането на Великобритания, той коментира, че това е въпрос, който трябва да тревожи британците, а не европейците - европейците трябва да се интересуват от него.

Това не е бъдещето, а част от миналото. Не ми е известно друга държава да възнамерява да напусне ЕС, посочи Юнкер.
Не насилвам никого да влиза в еврозоната, това е възможност, предвидена в договора за ЕС - все някога всяка от държавите от Общността да приеме общата валута, освен Дания, поясни председателят на ЕК.

Огромното мнозинство от поляците остават свързани с европейската идея, посочи Юнкер за кавгите с властите във Варшава.

Събирането на данни от дружества като Гугъл е опасно - дори държавите нямат толкова лична информация за гражданите. Срещу разпространяването на фалшивите новини може да се действа, само когато източникът им се окаже държава.

В ЕС 80 на сто от дружествата са били удряни от хакери, отбеляза председателят на комисията.

Юнкер заяви, че ако каталунците решат да напуснат Испания, ЕК ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново.

Никога не бих отказал на жена със забрадка работа в ЕК, каза Юнкер. По неговите думи имало такива жени сред служителите в комисията. Бурките не ми харесват много, уточни председателят на ЕК.

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-parlament-zhan-klod-unker-26372059?nt=10 

@ Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа
@ Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)
@ Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)
@ Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

@ "Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин
@ Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!