Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светлана Шаренкова: Предателство, облечено във власт – Даже Тръмп не използва толкова остра реч срещу Северна Корея, а нашите управници почти обявиха война на Русия?

Дали политиците, които официализират с вдигане на ръка този пасквил, разбират какво гласуват?! Тези, които обявиха, че Русия е наш опасен враг, обикновено за пред народа говорят друго.

Предателство, облечено във власт
Проф. Светлана Шренкова

Правителствен доклад за националната сигурност се оказа изпъстрен с несъвместими със здравия разум русофобски заклинания, познати ни от епохата на Студената война. „Русия ни е враг, тя е опасност за България и региона”, твърдят някакви държавни чиновници, припявайки на вашингтонски и брюкселски лобисти.
И каква е тази терминология?
Даже Тръмп не използва толкова остра реч срещу Северна Корея, а нашите управници почти обявиха война на Русия?


На същата Русия, която ни освободи, с която заедно ще честваме тези величави събития отпреди 140 години, с която имаме дълбоки човешки, духовни, политически, стопански връзки, с която имаме вековни специални отношения и нямаме интерес да сме врагове!

Дали политиците, които официализират с вдигане на ръка този пасквил, разбират какво гласуват?! Тези, които обявиха, че Русия е наш опасен враг, обикновено за пред народа говорят друго.

Премиерът Бойко Борисов, приел позата на голям геополитик, обича да твърди, че е за развитие на българо-руските отношения, че иска в Черно море да плуват платноходки, а не бойни кораби. Военният министър Каракачанов обещаваше да коригира курса на предшественика си Ненчев!? Теменужка Петкова пък настоява за интензивно развитие на енергийните отношения с Москва, а колежката й Николина Ангелкова често повтаря колко важни са руските туристи за българската икономика.

А къде са патриотите? Къде е Волен Сидеров, който откриваше предизборните си кампании в Москва? Къде е герберът Красимир Велчев, който на събора на язовир „Копринка” се обясняваше в любов на Русия? Всички те мълчат гузно. Това е политическа шизофрения и човешки позор за управляващата върхушка!
Защо отново нашата държава се подрежда в срамната редичка на проскубаните ястреби? В същото време канцлерът Меркел се среща с президента Владимир Путин, а висши дипломати от Вашингтон и Москва правят стъпки за спадане на напрежението между двете страни? Държави като Унгария и Турция сключват с Русия търговски договори за милиарди, а ЕС, макар и бавно, осъзнава, че Русия е ключов и стратегически партньор в борбата с терора. Съседна Сърбия ясно каза, че членството в ЕС не е цената да изостави отношенията си с братската славянска и православна страна. Разликата между България и тези страни е, че там има суверенитет, държавност и политически лидери, които защитават националните си интереси. Докато не запълним този дефицит, управляващите ще раждат подобни глупави безумия и предателства.

http://epicenter.bg/article/Svetlana-Shrenkova--Predatelstvo--oblecheno-vav-vlast-/136110/11/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!